April 2013
گیلان، اوی گیلان

April 29, 2013
کو ستاره فان درم تي چومانه سويانده؟ / کوزيمينا سربنم عطرتي زانويانده؟ … مي پاتان آپيله سوغات مي پابراندگي / کویتا کوچا دوارم می کوچیکی بویا نده … بائيد آي دس براران ئيپچه مي لبلا بيگيرد / هه چينه ي کول ده بدا مي شانه، چانچويانده … ولانيد جغدازنم پسکلا پوشان بموجم / بدامي خونا بجار ، آنقده زالويانده … کوي دانه آينه ر مي ديل سفره واکونم / خورا زرخا نكونه توشكه خو ابرويانده … می چومان تیرپیری شه خورشید سورما چی وابو / بدا دونيا واويلان مي چشم کم سويانده … گيلان – اوي گيلان ! مي دردا نتانه چاره کودن / اگه دس نخسه حکيم تي گيله دارويا نده … شعر توم بجارا واش پوراکونه تاچکره / اگه قوت تي پلا «شيون» بازو يانده (شیون فومنی)
عکسها از حماد نظری
حل معادلۀ چندمجهولی انتخابات سال 88

April 28, 2013
در این نوشتار قصد داریم “با بیرحمیِ تمام” به مصاف بخشی از واقعیات مربوط به جامعۀ ایران برویم و بر پایۀ آن تحلیلی از انتخابات سال 88 به دست دهیم و بر اساس آن دست به پیشبینی در باب انتخابات آتی بزنیم. نخست، با “مسلّم گرفتن” صحت آمار رسمی ده دورۀ انتخابات ایران، آنها را از “نگاه” دولتمردان ایران تحلیل میکنیم و سپس، نتایج حاصل از این تحلیل را برمیرسیم تا ببینیم این نتایج تا چه حد با سایر واقعیات و نیز مشاهدات میدانی نگارندگان، که همه در ایران میزیند، مطابقت دارد.
شواهد ظهور ولایت هستهای

April 28, 2013
تلاش هایی که امروز برای بستن فضای سیاسی صورت می گیرد می تواند علامت مهمی از فعالیتهای پشت پرده و دستیابی قریب الوقوع جمهوری اسلامی به سلاح هسته ای باشد و مهم ترین تهدید دموکراسی در ایران، اثبات فرضیه دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته ای است. اگر چنین فرضی محقق گردد و جمهوری اسلامی به این سلاح نامتعارف مسلح شود، جوهر دمکراسی در ایران خشک خواهد شد و وضعیت حقوق بشر نیز متعاقبا روشن خواهد بود. موضوعی که البته کمتر در مدار تحلیلها و نظرات قرار گرفته است.
نیاموختید هنوز

April 26, 2013
سبزها در دورهی چهارسالهی اخیر در سطحی از منازعه جایابی کردهاند که بر سر شیوهی حکمرانی است.
انتفاضه فرهنگی، مشت و لگد هنری

April 26, 2013
آنشب کتکاریمان که تمام شد تازه برگشتیم سالن که به ادامهی اجرا برسیم. همانموقع میخواستند دستگیر بکنند و بردارند ببرند که یکپا ایستادم که تا برنامه تمام نشود هیچجا نمیآیم. تازه بعد از آنهمه کتککاری ادامه مطلب…
بیشعوران و انتقاد

April 26, 2013
نخستین چیزی که دربارهی رابطهی بیشعوران و انتقاد به ذهن همهی ما میآید، واکنش منفی شدیدشان به هرگونه انتقاد از آنهاست. این امر درست است اما همه ی ماجرا نیست. همانطور که بیشعوری انواع گوناگون ادامه مطلب…
من و کبری با هم تصمیم گرفتیم

April 20, 2013
برگشتن بچههای گروه فرصت فوقالعادهای بود. انگار وقتی که برگشتند تازه متوجه شدم که نبودنشان چقدر سخت گذشت. دیگر جای معطلی نبود. دادم اطلاعیه نوشتند و تمام ریز و درشت و بالا و پائین اعضای ادامه مطلب…
دختران دشت

April 16, 2013
دختران دشت! / دختران انتظار! / دختران امید تنگ / در دشت بی کران / و آرزوهای بیکران / در خلق های تنگ / دختران آلاچیق نو / در آلاچیق هائی که صد سال! / از زره جامه تان اگر بشکوفید / باد دیوانه / یال بلند اسب تمنا را / آشفته کرد خواهد… (احمد شاملو)
عکسها از هدی رستمی
چینیِ شکسته نظام و نهادهای دستساز خامنهای

April 15, 2013
نهادسازی یکی از بارزترین مشخصه های زمامداری علی خامنه ای است. نهادهای سیاسی، اجتماعی، دینی و … در طول 24 سال گذشته به دستور وی ایجاد شده اند تا علاوه بر بسط ید رهبر، گرهی از مشکلات حاکمیتی بگشایند. همزمان با افول اعتبار شخص ولی فقیه، نهادهای دست ساز وی به حاشیه رفته اند یا به حیف و میل منابع مالی و راه اندازی دفتر و دستک های موازی مشغول هستند و یا تحت تاثیر مولفه های مختلف سیاسی، نتوانسته اند گرهی از مشکلات بگشایند.
حاکمان دیروز و معترضان امروز

April 15, 2013
سنى ها كه پس از تاسیس کشورعراق برای مدت ۸۳ سال (٢٠٠٣-١٩۲۰) حاكم بلامنازع این کشور بودند، ده سال است که از نقض حقوق سياسى ـ اجتماعى خود از سوی حاکمان شیعه عراق، شکوه و گلایه می کنند .سهم این اقليت ٢٠ درصدى از سمت ها و پست هاى كليدى چقدر است و این سهم در آينده تا چه حد قابل تغییر است؟ وضعیت آنها نسبت به شیعیان و کردها در داخل عراق چگونه است و حامیان و مخالفان منطقه ای و بین المللی سنی ها، چه کشورهایی هستند و چرا؟
بیشعوران و سکس

April 15, 2013
بیشعوری از جهات زیادی (چپ راست، جلو عقب، بالا و به خصوص پایین) با جنسیت پیوند خورده است. بدون هیچ تبعیضی، افراد از هر دو جنس به بیشعوری مبتلا میشوند اما این بدین معنا نیست ادامه مطلب…
عدو سبب خیر میشود گاهی

April 15, 2013
باید همزمان در چند جبهه میجنگیدم. یکی اعضاء گروهم که بعد از تعلیق سه نفرشان اگر چه علناً حرفی نمیزدند، ولی میدانستم که برای منسجم نگه داشتنشان برای قدمهای بعدی دردسر دارم. یکی آن اعضای ادامه مطلب…
ای چشم و چراغ همه پیمانشکنان

April 9, 2013
حضور سیدمحمد خاتمی، در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم جدیتر از قبل شده است. حامیان خاتمی با راهاندازی کمپینهای مختلف وی را تشویق به حضور در انتخابات میکنند. آنها اما فراموش نمیکنند که بگویند امروز از خاتمی انتظاری جز نجات ایران ندارند و توقع از او کمتر از سال 76 است. نکته مشترک دیگر در تحلیلها، لزوم مرزبندی با “تندروها” و “براندازان” است. آنها اکنون بر این عقیدهاند که “تندرویها” باعث شکست اصلاحات شد و اعتراضات مردم پس از انتخابات مناقشهبرانگیز سال 88 را از مصادیق تندروی و ترمزی برای اصلاحات معرفی میکنند.
مؤلفههای سیاست آمریکا در سوریه

April 9, 2013
یک احتمال برای انقلاب سوریه این است که این انقلاب بتواند در برابر نظام حاکم بر این کشور و ماشین سرکوبگرش مقاومت کند. در نتیجه و در این روند فرسایشی، زیربناها و سازمانهای دولتی سوریه و بافت اجتماعی کشور ویران میشود. در این وضعیت، اسراییل ترجیح میدهد که آمریکا هیچ دخالتی نکند و اجازه دهد تا همین روند تخریبی ادامه یابد، ولی در عین حال ارتباطش با پرونده سوریه را نیز حفظ کند تا بتواند در لحظه حساس وارد عمل شود. در حقیقت، احتمال سومی که ذکر شد همین سیاستی است که آمریکا ظرف دو سال گذشته پیگیری کرده است.
شدت بیشعوری

April 8, 2013
تا کنون برای درجه بندی بیشعوران بر اساس شدت و ضعف بیشعوریشان، پیشنهادها و ساختارهای متفاوتی ارائه شده است. یکی از مشهورترین آنها که توسط سرهنگ استنلی رحیم آهارنوعوت (یک ایرانی ـ اسرائیلی تبعهی امریکا، ادامه مطلب…
هر پاکستانی ده تاش یه پنی!

April 4, 2013
لطیفه گویان معمولا باور ندارند که شخصیت سازی هایی که در لطیفه ها دارند حقیقی است. باور نمیشود که عموم لهستانی ها احمق هستند، یونانی ها همه شان همجنس بازند، و ایتالیایی ها بزدل هستند. آنچه لطیفه گویان به آن می خندند، نسخهی اندک متفاوتی از خودشان است ، و خنده شان معمولا خصومت بار و بد اندیشانه نیست. وقتی گروهی از دیگری متنفر است، احساسات اش را به شکل های مستقیم تر و آسیب زننده تر از لطیفه گویی ابراز می کنند.
پدیده ارمیا و مصائب اجتماعی ـ سیاسی یک ملت

April 4, 2013
برنده اعلام شدن ارمیا، دختری آوازخوان و محجبه، در مسابقه “آکادمی موسیقی گوگوش”، مردمان را به بحثی پر شور در انداخت؛ عده ای را سرمست صدایش کرد و جماعتی را پریشان حجابش. واکنش ها اما از هنر او فراتر رفت و پرده از مصائبی هولناک تر انداخت. ظهور او را پدیده ای اجتماعی ـ سیاسی و قابل تأمل یافته ام. نه برای هنجارشکنی یا ارائه ی نمونه ای کمتر دیده شده از مسلمانی، بلکه بدین جهت که کمک کرد تا بخش های آشفته ای از لایه های اجتماعی جامعه ایران، بروز بیشتری پیدا کند و خود را واضح تر به نمایشی عمومی گذارد.
من غلط میکنم شما هم روش

April 4, 2013
اولین جلسهی هیئت امناء بدون رسیدن به هیچ نتیجهای تمام شد و این بهترین نتیجهای بود که من از آن جلسه میتوانستم بگیرم. بهعنوان رئیس انجمن نمایش هم حق داشتم و هم لازم بود حدود ادامه مطلب…