February 2013
از پریود زنانه تا پریود اجتماعی

February 24, 2013
ترانه “پریود” نه فقط به مسائل زنانهای پرداخته که هنوز در افکار هر روزه ما قرار دارد، بلکه معضلات اجتماعی بسیاری مانند تجاوز (حتی به وسیله دست کشیدن به اعضای بدن زن یا مرد)، ازدواج زیر سن قانونی، دوگانگیهای شخصیتی (چادر و خیس بودن زیر لحاف) را مطرح کرده و اگر بخواهیم نگاه به زنان را در این ترانه محوریت دهیم، حتی ترجیعبند آن که مورد بحث بسیاری قرار گرفته نیز جای تامل و تعمیق بیشتری دارد.
انسان و غریزه نابودی

February 23, 2013
مبحث جنگ همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است. صلحگریزی انسان به خصوص مراجع قدرت به هنگام رویارویی با تنشهای اجتماعی و سیاسی، موضوعی است که درک صحیح آن به شناخت اصل رفتار کمک کرده و راههای دستیابی به صلحی پایدار و فراگیر را تسهیل میبخشد. اینکه چرا تاریخ جنگ بسی طولانی و زمان صلح بسی اندک، معمایی است که پاسخ صریحی ندارد؛ چرا که جنگها دلایل گوناگون سیاسی ـ اقتصادی دارند و در این میان، عوامل جامعهشناختی و روانشناختی اغلب از دید تحلیلگران و اندیشمندان پوشیده میماند.
سریعتر کوئینتین، هیجان! هیجان!

February 23, 2013
از آنجا که “جانگو” مملو از خشونت و رفتارهای متجاوزانه است، هنگام بحث درباره جانگو جا دارد چیزی را که تارانتینو در کن به من گفته بود، مجددا نقل کنم: “وقتی دارم فیلمنامه ای می نویسم صدای خنده می شنوم. مردم درباره خشونت صحبت می کنند. درباره کمدی چی؟ “داستان عامه پسند” با همه چیزهایی عجیب و غریبی که در خودش دارد چنین روح کمیک مشخصی دارد. برای من بیشترین شکنجه در دنیا تماشای فیلم با تماشاگری است که فکر می کند چون فیلم درباره مرگ است، قرار نیست بخندد.”
نگرانی ایران از “بهار” پس از سقوط اسد

February 20, 2013
سوریه همپیمان اصلی ایران در خاورمیانه است و عمر این همپیمانی به سه دهه میرسد. حکومت سوریه در واقع نخ تسبیح طرح استراتژیک ایران در منطقه است، طرحی که از تهران تا حومه جنوبی بیروت گسترده شده و ایران از طریق آن تلاش کرده قدرت خود را در منطقه افزایش دهد. بدین ترتیب سقوط نظام سوریه باعث میشود تا حزبالله به عنوان نوک پیکان این طرح استراتژیک در محاصره قرار گرفته و تنها شود.
شمقدری و اسکار فرهادی

February 19, 2013
جذابترین بخش صحبتهای اخیر شمقدری درباره اسکار سال گذشته فیلم جدایی است. نکات جالبی دارد که برای نخستین بار مطرح می شود.
آفریقا، میانبر جدید

February 19, 2013
چندی پیش سفر وزیر امور خارجه ایران به ۴ کشور آفریقایی با پخش اخبار گستردهای در رسانههای داخلی همراه شد. علیاکبر صالحی در مصاحبهای، قاره آفریقا را اولویت سیاست خارجی ایران معرفی میکند و هدف سفر خود را گسترش روابط سیاسی و اقتصادی اعلام میکند. اما بررسی وضعیت سیاسی و اقتصادی ۴ کشور جموری بنین، غنا، بورکینافاسو، غنا و مصر میتواند اهداف وزیر امورخارجه ایران برای اولیت بخشیدن به آفریقا را مشخصتر کند.
دانش من تقصیر شما بود

February 19, 2013
من در این مدت واقعاً با خودم فکر کردم و دیدم این حد از علمی که دارم تقصیر شما است و من هرگز دلم نمیخواست که تا این حد دانا باشم. البته شما از همان وقتی که من تصمیم گرفتم شبها وقتم را به جای خلاف کردن یکجور دیگری هدر بدهم بیچاره شدید.
بیشعوری، عادت یا اعتیاد؟

February 19, 2013
بیشعوری بسیار شبیهتر است به بیماریِ سادیسم تا مثلا بداخلاقیِ خساست. و حتی به عنوان کسی که سالها با بیشعوری و بیشعوری سروکار داشته، با قاطعیت میگویم بیشعوری از سادیسم هم خطرناکتر است. در واقع بیشعوری، چون به «اختیار» فرد وابسته است، فینفسه نوعی تخلف و جنایت است.
چتر دیپلماتیک بر سر سپاه در لبنان

February 19, 2013
ایران خود را در معرض این اتهام قرار داده که افرادی از سپاه را با اسامی جعلی و پاسپورتهای سیاسی به لبنان و سوریه گسیل میدارد.
برخی تروريستها از برخی ديگر برابرترند

February 17, 2013
اينكه ما همگي انتظار نداريم يك سفيدپوست تروريست باشد با اينكه به واقعيت بي ارتباط نيست، اما بيش از آن حاوي مجموعه اي پيچيده از مكانيزم هاي تبليغاتي و سياسي است كه از ايده هاي فرادستي فاوستي جامعه اي بر مي خيزد كه لازم دارد دشمنش طبيعتا تروريست باشد تا بتواند براي حفظ هويت خويش، خود را با او متمايز كند. اينجاست كه مي توانيم به كليت اين نابرابري در مواجهه با تروريسم و جنايت و ريشه هاي عمومي آن بيشتر دقت كنيم.
عکسهای برگزیده ورلد پرس در سال 2013

February 17, 2013
پنجاه و ششمین مسابقه بینالمللی عکاسی ورلد پرس خاتمه یافته و برگزیدگان نه رشته معرفی شدند. این مسابقه عکاسی در رشتههایی مانند معاصر، پرتره، ورزش، اخبار، طبیعت و اخبار محلی برگزار شد. عکسهای برگزیده این مسابقه در دو موضوع “عکس داستانی” و “تک عکس” در این مجموعه گردآوری شده است.
پشت “پرده”ی بی پناهی

February 17, 2013
“پرده” آخرین ساخته ی پناهی فیلمی ست که در ماهیت سینمایی اش استقلال ندارد. فیلمی که حاشیه های زندان و حکم بیست ساله ی فیلم نساختن و حتی مصاحبه نکردن سازنده ی فیلم به اثر پیوست شده. تماشاگر باید بداند بر سازننده ی فیلم در دنیای خارج از تاریکی سالن سینما و در واقعیت چه گذشته و می گذرد تا بتواند روی صندلی سینما بنشیند و فیلم را تماشا کند و نیمه رها نکند. این نکته مهم ترین فاکتور آخرین ساخته ی پناهی ست.
راز انبساط ایران و انقباض سعودی

February 13, 2013
مقامهای ایرانی چه قصدی از این همه هزینه گزاف برای فعالیتهای نظامی و تبلیغات مربوط به آن دارند؟ آیا میخواهند برنده جنگ آینده باشند؟
مردم ایران زامبی شدهاند

February 13, 2013
بیشتر مردم ایران، آرزویی ندارند. آنها میخواهند هر مشکلی را با پول حل کنند و هر چیزی را با سرمایهگذاری مستقیم مالی به دست بیاورند
سرنوشت عکسهای انقلاب

February 13, 2013
عکسهای مستند مهمترین رویداد تاریخ معاصر ایران تکه تکه نزد عکاسان روزهای انقلاب، مردم عادی و نیز عکاسان آژانسهای خارجی مانده است.
بازگشت به قرطبه

February 13, 2013
روابط میان فرهنگها و ادیان بیش از اینکه سهیم شدن در تاریخ خشونت باشد روابط منحصر به فردِ همزیستی اجتماعی و همدلی فرهنگی است.