Home

December 2012

یاور همیشه معترض

December 25, 2012

داریوش اقبالی در آستانه ۶۳ سالگی قرار دارد و بی‌شک سال‌های آخر دوران هنری خود را طی می‌کند. هم نسلان او یکی یکی از دور خارج شده‌اند و به جز معدودی از آن نسل درخشان ترانه نوین ایران کسی باقی نمانده است. اما داریوش در این آخرین سال‌ها و در حالی که به نظر می‌رسد به پایان راه رسیده است، در پس حمایت از وقایع اعتراضی سال ۸۸ و همینطور آلبوم پرفروش «دنیای این روزای من» به جریان غالب موسیقی پاپ ایرانی بازگشته است.


دوستتان دارم، نترسید!

December 25, 2012

یک تفاوت اصلی من با خدا این است که او علاوه بر اینکه بدبختی‌های شما را بهتان یادآوری می‌کند، شماها را از عواقب آن هم می‌ترساند و برای هر کار بد شما یک عالمه بدبختی و بیچارگی تعبیه کرده است.


سوریه و سکوت روحانیت شیعه

December 24, 2012

در زمان مناقشه، بی‌طرفی ضرورتا به معنای خنثی بودن نیست. سکوت در چنین شرایطی می‌تواند به جانبداری تعبیر شود.


جعبه‌ی سرکار خانم پاندورا

December 24, 2012

به نظر می‌رسید آدمها با آن همه بلا و نکبت هم، با دلخوشی به زندگی ادامه می‌دهند، خیلی‌هایشان مثلا پزشکان و جادوگرها و پیامبران با همان‌ها به کسب و کار پرداخته‌اند و خیلی هم راضی‌اند.


Are we media Cannibals?

December 21, 2012


Europe and Israel are not drifting apart, By Bilal Benyaich

December 21, 2012


To protect the revolution, overcome the false secular-Islamist divide

December 21, 2012


Western media and the Brotherhood: secrets behind the love affair, by Hani Shukrallah

December 21, 2012


The Journeys of Fred Halliday

December 21, 2012


Iran’s supreme leader ‘likes’ Facebook despite ban

December 20, 2012

Critical comments removed


Iran sidesteps sanctions to export its fuel oil

December 20, 2012

Iran is dodging Western sanctions


احمدی‌نژاد: قانون هدفمندی یارانه‌ها قابل اجرا نیست

December 20, 2012

کنایه احمدی‌نژاد به مجلس


«اختلافات قابل توجه بین ایران و آژانس»

December 20, 2012

تردید در مورد موفقیت مذاکرات


جنگ جهانی سوم از دید ایران

December 20, 2012

سوالی که برای بسیاری از جمله غربی‌ها ایجاد می‌شود این است که نظام ایران در حمایت از بشار اسد و حکومتش تا کجا پیش خواهد رفت؟ بسیاری معتقدند که حمایت نظام ایران از بشار اسد یک اقدام استراتژیک نیست؛ چرا که اگر این طور بود، ایران باید در مرحله‌ای سرانجام به حمایت از مردم سوریه می‌پرداخت چرا که حکومت‌ها رفتنی هستند و این مردم هستند که باقی می‌مانند. حمایت ایران از حکومت سوریه در واقع بر پایه‌های ایدئولوژیک و دیدگاه دینی نظام ولایت فقیه استوار است و اصولا نظام‌های ایدئولوژیک واکنش‌های خطرناکی دارند.


دوگانه‌ی خودباختگی – خودشیفتگی

December 19, 2012

دلیلِ مطرح در چهارچوب اسطوره‌شناسی نوشتار حاضر، به تنهایی هر دو وجه مسأله را تبیین می‌کند. اصولاً در این چهارچوب، منطقی و مطابق انتظار است که اگر ما در برابر غرب احساسِ حقارت داریم، بخواهیم این احساسِ حقارت و صدمات ناشی از آن را جایِ دیگر جبران کنیم. بنابراین شیفتگی ما نسبت به غرب، که محصول‌اش خودباختگی فرهنگی ما در برابر غرب است، ضرورتاً و لزوماً همراه با خودشیفتگی ما در قبال غیر خواهد بود.


خشت اول آیت‌الله خمینی

December 19, 2012

انتشار سلسله مقالات و اسنادی از سوی محسن کدیور در باب نحوه برخورد نظام جمهوری اسلامی با آیت الله شریعتمداری از ابتدای پیروزی انقلاب تا زمان وفات وی، علیرغم انتقاداتی را که از سوی یاران آیت الله خمینی و برخی منسوبان ایشان داشته است، یکی از نادر پژوهش های صورت گرفته در تاریخ معاصر است که بدون در نظر داشتن غرض سیاسی، به بررسی بی طرفانه وقایعی پرداخته که همواره از نیازها و مطالبات جدی نسل جدید بعد از انقلاب بوده است.


You are Iranian President Obama! aren’t you?

December 17, 2012

A few months before the U.S. presidential elections of 2008, many of us Iranians would say “Yup… I knew it from the beginning… of course he is secretly an Iranian…” while referring to you! Most didn’t know this claim’s origin, not even the editors of the conservative Kayhan daily who published it as an exposé. Indeed it was a hoax, published on iTanz, a satirical Persian website. And it was invented by an Iranian satirist – me!


انتخابات نزدیک است

December 15, 2012

تحریم انتخابات، صرفا به معنای عدم حضور در پای صندوق رای نیست، بلکه مقدماتی را می‌طلبد که در صورت عدم انجام آن‌ها، تفاوت معنایی آن با “عدم شرکت” از میان می‌رود.


احمد کسروی، از حوزه تا ادعای پیامبری

December 15, 2012

کسروی یکی از تاثیرگزارترین روشنفکران ایران مدرن بود. ایده های او بر نسل های زیادی از متفکران و فعالان سیاسی مانند علی شریعتی تاثیر گذاشت. سبک نگارش اش را خیلی از نویسندگان بعد از او تقلید کردند. روی کار آمدن جمهوری اسلامی نشان درستی این ادعای او بود که آخوند های شیعه تشنه قدرت هستند. امروزه، با وجود مخالفت های حکومتی، علاقه زیادی به آثار و زندگی کسروی در ایران وجود دارد.


در مصائب «ساعدی» بودن

December 14, 2012

اگر ساعدی نیز درگیر روزمرگی نمی‌شد و ادبیات را برای ادبیات می‌خواست و نه به منزله ابزاری برای تحول سیاسی جامعه، بی‌شک می‌توانست آثار بیشتری خلق کند که تا همیشه در تاریخ ادبیات فارسی باقی بمانند. هرچند که اثر همنشینی مخرب جلال آل احمد و اندیشه‌ها و نگاه ابزاری‌اش به هنر کاملا در آثار ساعدی مشهود است، اما نگاه به سرنوشت آثار تمام شده خود آل احمد نشان می‌دهد که تنها چیزی که از «ادبیات» می‌ماند «ادبیات» است، نه «بیانیه نویسی» و نوشتن به منزله یک اقدام انقلابی.


Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Iran source: President Ahmadinejad arrested - WorldNetDaily - WND.com
    • Iran Continues Crackdown on Sufis - Huffington Post
    • Iran: Chemicals 'Red Line' but Seeks Rebel Probe - ABC News
    • Sec. Kerry heading to Russia next week to discuss: Boston, Syria, Iran - Fox News
    • Iran experts proved inefficiency of anti-Iran sanctions: Iran oil min. - Press TV