November 2012
حکومت، مردان و زنان؛ علیه زنان

November 26, 2012
خشونت علیه زنان را سازمان عفو بینالملل اینگونه تعریف کرده است: “هرگونه اعمال خشونت بر اساس جنسیت که به آسیب یا رنجاندن جسمی، جنسی یا روانی منجر شده یا احتمال وقوع آن میرود. از جمله تهدیدات یا اعمال مشابه، اجبار یا محروم کردن زنان از آزادی که در منظر عموم یا در خلوت زندگی خصوصی اتفاق افتد”. بر اساس این تعریف میتوان برای خشونتهایی که علیه زنان در ایران انجام میشود، سه عامل را در نظر گرفت؛ حکومت حاکم بر کشور، مردان و زنان.
آتشبس فوقالعاده شکننده است

November 26, 2012
ایران احساس کرده است باید اعتبارش در دنیای عرب را باز پس بگیرد. اعتباری که با دفاع از دولت سوریه از دست داده است. گمانم می کنم این موضوع در حمایت علنی از فلسطین تاثیر به سزایی داشته است. اما همچنین فکر می کنم که این یک پیام به اسرائیل بوده است، کشوری که ایران را تهدید کرده است. به اسرائیلی ها یادآوری کرده است که اگر ارتش این کشور به ایران حمله کند ممکن است با واکنش مقابل از جانب غزه شگفت زده شوند.
نفی کلیشهگرایی در رابطه دو حزب اصلی آمریکا و ایران

November 26, 2012
مقامات جمهوری اسلامی بیش از نظام سیاسی گذشته باور دارند انتخابات در آمریکا تزئینی است و صاحبان قدرت در آنجا سرمایه داران بزرگی هستند که تصمیمات شان را بر رئیس جمهورها تحمیل می کنند. در این نظر که بخشی از اپوزیسیون ایرانی نیز در آن شریک است، فرقی نمی کند چه کسی رئیس جمهور شود. از منظر آنان برونداد هر انتخابات، تداوم حیات اراده خصمانه حکومتی تجاوزگر به ملت و کشور ایران است.
ایران پشتیبانی مالی و نظامی از حماس را تایید کرد

November 21, 2012
فرانسه: ایران مسئولیت سنگینی بر عهده دارد
مرز مخدوش میان گزارههای توصیفی و هنجاری

November 21, 2012
تعبیرِ فرهنگی دیگر از “خدا”، از قضا مصداق بسیار خوبی در فرهنگ ما دارد: همین تعبیر “خارج” در محاورات عامیانهی مردمِ ما به دو دلیل میتواند جایگزین مفهوم و لفظ خدا در زمانهی ما قلمداد شود: الف: این “خارج” دلالت به یک وضعیت کاملاً ایدهآل و آرمانی میکند که ضمن ایدهآل بودن، صد در صد و مطلقاً واقعیست! ب: این “خارج”، خود شاخص قضاوت است، یعنی ارزشگذار و هنجارگذار است.
طراحان گرافیک و این طفل نابالغ فربه

November 21, 2012
نخستین جرقههای تشکیل یک سندیکا برای طراحان گرافیک ایران، در میانههای دهه پنجاه زده شد. در آن سالها که گرافیک ایران میرفت در جامعه هنری و فرهنگی ایران جایی برای خود بیابد، مرتضی ممیز که به لقب پرطمطراق «پدر گرافیک» ایران شهره است، به همراه دوستان نزدیکش به فکر تشکیل یک سندیکا افتاد تا از نظر قانونی و حقوقی صنف طراحان گرافیک را سازماندهی کند. هرچند که تلاشهای او به نتیجه نرسید.
هرمس، موسیقی و گاوها

November 21, 2012
ساتورها به تماشای ردپاها ایستاده بودند که ناگهان صدای عجیبی از کوه برخاست. این صدای موسیقی بود که برای اولین بار در جهان طنینانداز میشد.
احتیاجی به گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد

November 14, 2012
مساله نظامي به هيچ عنوان مطرح نيست و اساسا احتياجي به آن وجود ندارد. شرايطش هم به وجود نخواهد آمد،. ما تنها نقشي كه مي توانيم بازي كنيم آن است كه اگر يك خلا سياسي به وجود آمد يك هماهنگ كننده براي نيروهاي مخالف در داخل كشور باشيم. من به اين موضوع اعتقاد ندارم كه اپوزيسیون در خارج از كشور بايد پيرو حركت داخل باشد، براي اينكه ما به عنوان ايراني ها در خارج از كشور حق داريم كه اظهار نظر كنيم و براي آينده كشورمان نظر داشته باشيم.
ده فرمان مهم من

November 13, 2012
من تصمیم گرفتم که ده فرمان خیلی مهم به شما بدهم ولی چون فکر نمیکنم که این جهان ارزش بیشتر از سه چهار فرمان را داشته باشد بنابراین وقت با ارزش خودم را برای ساختن دهتا فرمان نمیگیرم.
شورای ملی اپوزیسیون سوریه: از یار شاطر تا بار خاطر

November 13, 2012
هنگامی که انقلاب سوریه در ماه مارس سال 2011 شروع شد در واقع بهار عربی که از تونس و با خودسوزی محمد بوعزیزی آغاز شده بود و به مصر رسیده بود، ادامه یافت. این بهار موفق شد ظرف مدت کوتاهی، دو نظام پلیسی ـ امنیتی را واژگون کند. به محض اینکه حسنی مبارک کنارهگیری خود از قدرت را اعلام کرد، بهار عربی به کشورهای دیگر و در راس آنها سوریه رسید. با این حال وضعیت در سوریه با دیگر کشورهای عربی تفاوت داشت.
Shamlou and Persian ‘New Poetry’

November 8, 2012
Without doubt, Ahmad Shamlou is one the most widely debated – and therefore recognized – contemporary poets of the Persian language. Some critics lionize him as a revolutionary figure, who overthrew the scholastic monarchy of classical versification and introduced a novel system while others violently oppose the poet, accusing him of wanting sufficient knowledge and skill to edit and annotate a great poet like Hafez, for instance.
تابوی تغییر جنسیت در سینمای ایران

November 8, 2012
یکی از تناقض های بسیار عجیب درباره زندگی در جمهوری اسلامی قانونی بودن تغییر جنسیت بر اساس فتوای صادر شده در سال 1987 بوسیله ایت الله روح الله خمینی است. در واقع در ایران بیشتر از هر کشور دیگری به جز تایلند، عمل تغییر جنسیت انجام میشود و حتی برای این عمل، کمک هزینههایی نیز درنظر گرفته شده است. اما، با وجود اینکه تغییر جنسیت ممکن است حمایت های دولتی را با خود داشته باشد، این آدمها به چهره هایی بحث برانگیز در بین عموم بدل میشوند.
انشعاب در حزب پادگانی

November 8, 2012
این گروه ناشناخته چگونه توانستند در زمانی که اصلاح طلبان قدرت را در دولت و مجلس و شهرداری ها در اختیار داشتند، کرسی های شوراها را عمدتا در سه کلانشهر مهم کشور از جمله پایتخت فتح کنند؟ در واقع چگونه یکی از بزرگ ترین دستاوردهای اصلاح طلبان یعنی اجرای قانون شوراها پس از گذشت بیست سال ظرف یک شب بر باد رفت و شورا که یکی از مظاهر دموکراسی در ایران به شمار می رفت به بلای جان اصلاحات تبدیل شد؟
انصار معبد آپولون

November 8, 2012
آپولون شیر مادرش را نخورد و تِمیس او را با شیرهی گیاهان بزرگ کرد. او چهار روزه بود که برای ساختن پرستشگاهی راهی پارناس شد.
اقتصاد آمریکا اجازه جنگ با ایران را نخواهد داد

November 4, 2012
سیاست میت رامنی و باراک اوباما در قبال ایران چه تفاوت هایی با هم دارد؟ آیا واقعا پیروزی جمهوری خواه ها به معنای جنگ و انتخابات مجدد دموکرات ها به معنای پایان جنگ علیه ایران است. این سوالات را با دکتر جلیل روشندل مطرح کردیم. استاد علوم سياسی و امنيت بين المللی دردانشگاه کارولينای شرقی بر این باور است که هر کاندیدایی که پیروز شود هر دو گزینه را ” سبک و سنگین” خواهد کرد. دکتر روشندل که نویسنده کتاب های “جهاد و امنیت بین المللی” و “از بمب تا سوخت” است مذاکره مستقیم رهبران جمهوری اسلامی با ایالات متحده را مثبت ارزیابی می کند .
عنتری که لوطیاش مُرده بود

November 2, 2012
در چند ماه گذشته، عرصهی سیاسی ایران، شاهد تقابل – در مواردی پنهان – میان محمود احمدینژاد و سیدعلی خامنهای بوده است. محمود احمدینژاد که تا یک سال پیش، دردانه رهبر جمهوریاسلامی و رییسجمهورِ زندهکنندهی آرمانهای انقلاب بود، اکنون تبدیل به فردی شده که بار تمام مشکلات کشور بر دوش اوست و خود او و اعضای کابینهاش، به فساد مالی و سومدیریت متهم میشوند.
مذاکره و برجستهسازان بیچاره

November 2, 2012
خبر تایید نشده، یا به عبارت دقیقتر، شایعهی تکذیب شدهی مذاکرهی مخفیانه نمایندگانی از سوی رهبر ایران با مقاماتی در کاخ سفید در حالی چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر شد که میت رامنی و باراک اوباما در رقابتی نزدیک قرار دارند. در چنین شرایطی هر مسالهای که به افکار عمومی مربوط باشد میتواند نتیجه انتخابات را تا حد تغییر ریاست جمهوری آمریکا تغییر دهد.
نارسیسم و دیکتاتوری

November 2, 2012
خودشیفتگی در آن قسمت از جامعه که امروز بخش بزرگی از انتقادات نیروهای معترض را به همراه دارد، بخش یک بازتولید از حجمی بسیار بزرگ از واقعیت موجود در جامعه و حتی معترضان را به همراه دارد. به واقع خود بزرگ بینی یک پدیده ای روانشناسی است که پیوند عمیقی با جامعه شناسی دارد که ریشه های آن در حلقه های کوچکتر جامعه یافت می شود.
وداع با نسل کودتا

November 2, 2012
حد فاصل میان کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ تا اواخر دهۀ ۸۰ شمسی؛ یکی از دردآورترین دورههای تاریخ ایران است.