October 2012
سینما در جهان اسلام

October 30, 2012
سینمای کشورهای اسلامی را می توان به دو دسته تقسیم کرد. کشورهایی که در این زمینه پیشرو بوده اند و بر دیگر کشورها تاثیر گذاشته اند.(مانند مصر ، ایران و ترکیه) وکشورهایی که سینما در آن ها نتوانسته به جایگاه اصلی خود دست یابد.(مانند الجزایر ، پاکستان و …). به دلایل متفاوت تاریخی ، اجتماعی و سیاسی سینما بین کشورهای اسلامی تنها در مصر، ایران و ترکیه توانسته جایگاه موثری بیابد.
نقش حماس و حزبالله در جنگ احتمالی اسراییل و ایران

October 26, 2012
پژوهش جدید مرکز بگین ـ سادات حاکی از این است که تصوری ویژه نسبت به نقش حماس و حزبالله در حمله و جنگ احتمالی اسراییل و ایران وجود دارد، بدین ترتیب که گفته میشود اگر اسراییل به ایران ضربه نظامی وارد کند، حماس و حزبالله بلافاصله در همپیمانی با ایران وارد نبردی مسلحانه با اسراییل خواهند شد. با این حال، وضعیت در خاورمیانه تغییر کرده و بر خلاف نظر عمومی، مشارکت حزبالله و حماس در چنین جنگی به هیچ وجه فعال و محتمل نخواهد بود.
ارزش سیاسی همجنسگرایی چیست؟

October 25, 2012
آنچه همجنسگرایان و دوجنسگرایان و تراجنسیتیها و متحدشان را به صورتینمایی بدگمان میکند، همانا میراث عاطفی همجنسگراستیزی است.
احمدینژاد؛ جسور یا جاهطلب؟

October 25, 2012
احمدینژاد بر خلاف تصور بسياری نه تنها يک پديده قابل تعمق در تاريخ ایران است بلکه نمونهای قابل تعمق در مصداق شيفتگی به قدرت است.
تحولات رفتار جنسی در ایران امروز

October 25, 2012
جامعه ایران در دو دهه اخیر شاهد تحولی تدریجی اما بنیادین در حوزه روابط جنسی بوده است تا آن حد که گروهی آن را تا حد یک انقلاب نیز ارتقا دادهاند.
روند انتخاب رییسجمهور در آمریکا

October 25, 2012
مقام ریاست جمهوری آمریکا، مشکلترین شغل دنیا به حساب میآید و میتوان گفت مبارزات انتخاباتی دشوارترین مصاحبه شغلی برای احراز این پست است.
تغییر جمهوری اسلامی و مسئله تمامیت ارضی

October 25, 2012
یکی از دلایلی که معمولا مخالفان تغییر جمهوری اسلامی و رویکرد سیاسی رادیکال مطرح می کنند نگرانی از به خطر افتادن تمامیت ارضی ایران است. در واقع اینگونه تصور می شود که در خلاء قدرت به وجود آمده در دوره انتقالی به نظم سیاسی جدید، نیروهای گریز از مرکز فعال گشته و در غیاب نیروهای حافظ نظم و امنیت جامعه، پریشانی اوضاع و برخی توطئه های خارجی پروژه تجزیه کشور کلید می خورد.
محسن مخملباف؛ حکایت یک روح عصیانگر

October 23, 2012
سینمای مخملباف سینمای غریبی است. سینمایی که گویا نه آغازی دارد و نه پایانی. هرگاه که احساس میکنی به امضای سینمایی او رسیدهای به ناگاه فیلمی میسازد که ناچار میشوی تمامی داشتههای ذهنیات را دوباره از نو برایش تعریف کنی. گویا او با هر فیلم یک بار به دنیا میآید و یک بار از دنیا میرود. حکایت فیلمسازی او بیش از آنکه با متر و معیار آشنای فیلمسازان صاحب سبک همخوان باشد شبیه به کولی سرگشتهای است که نمیداند باید در کدام منزل اتراق کند.
جامعه ما حافظه فرهنگی و مشترک ندارد

October 23, 2012
آیا این جامعه هوشیار و بیدار است؟ آیا مدرن است یا خیر؟ اگر باشد، طبیعتا برایش جالب خواهد بود به این موضوع توجه کند که کلام چه نوع کلامیست و آیا با ارزش است یا خیر و صاحب این کلام چه کسی است و بعد از آن به بخش های دیگر بپردازد. طبیعتا مجموعه صدا و موسیقی و شعر هستند که ترانه را تشکیل می دهند. ترانه فقط متن نیست، بلکه تلفیق موسیقی و صداست؛ اما برای سرزمین هایی که همه چیز را در سطح دیده و به ظاهر توجه دارند، مقام اول به خواننده تعلق گرفته و خواننده، اعتبار ترانه می شود که این موضوع غم انگیز است.
تظاهرات بازار خودجوش بود

October 17, 2012
مردمانی که به درجه ای از بلوغ سیاسی و اجتماعی رسیده باشند احتیاج چندانی به یک رهبری فرهمند و سلسله مراتب رهبری به صورت کلاسیک ندارند. اما حتی انسان های پخته و بالغ برای انجام یک کار گروهی احتیاج به این دارند که فردی یا افرادی و یا نهاد هایی امر هماهنگی کار گروهی را به عهده بگیرند. جنبش مدنی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته شکی نیست که یک رهبر فرهمند که بتواند مطالبات قشرهای مختلف را به زیر یک چتر درآورد و ایجاد وحدت کند، میتواند راه رسیدن به مقصود را بسیار سریعتر هموار کند.
چالشهای فدرالیسم در ایران

October 17, 2012
پس از امضای توافق نامه ای میان دو حزب کهنه کار سنتی در کردستان ایران مبنی بر همکاری با یکدیگر برای دستیابی به اهداف مشترک، انتشار این توافق نامه واکنشهای بسیاری را میان برخی از شخصیتهای ملی اپوزیسیون در خارج از ایران بر انگیخت و منجر به صدور بیانیه ای شد که در آن سران کرد به طراحی برای تجزیه کردستان از ایران متهم شدند. بکار رفتن برخی واژه ها و نوع ادبیات این توافق نامه این را ایجاد می کرد که دو حزب درصدد هستند تا مقدمات تاسیس یک دولت از نوع کردستان عراق را فراهم سازند.
هذا جنون العاشقی

October 17, 2012
شب ِهشتم مهر، قونیه چراغانیست از فشفشههایی که آسمان را تزیین میکنند. گنبد سبز رنگ تربت حضرت مولانا میدرخشد و سکوت در فضا میپیچد. انگار خود او ایستاده و به میهمانانش خیر مقدم میگوید. شهر در حیرت به سر میبرد و تنها صدای زمزمهی ذکر و شعر بهگوش میرسد. وقتی چشم و گوش سر را میبندی، میبینی و میشنوی که شخصی آرام و با هآی نفس مدام میخواند؛ امروز ما مهمان تو، مست رخ خندان تو | چون نام رویت میبرم، دل میرود ولله ز جا…
مجموعه عکسهای رضا صدیق از مراسم تولد مولانا در قونیه
پرومتئوس، خواص بیبصیرت

October 17, 2012
پرومتئوس سالها در زنجیر بود و جگرش را عقاب میدرید تا فریادهایش به همگان یادآوری کند که رد کردن پیشنهادهای خیرخواهانهی بزرگان کار خوبی نیست.
شلغم پخته، مرغ بریان است

October 11, 2012
نقد سیدمحمد خاتمی، عملکرد و دوران او، از فرط تکرار، کسلکننده شده است. حامیان و منتقدان خاتمی آنقدر درباره محاسن و معایب دوران او صحبت کردهاند که دیگر دو طرف به تکافوی ادله رسیدهاند. هر گروه از ظن خود عملکرد خاتمی را مورد بررسی قرار میدهد و به او نمره قبولی یا مردودی میدهد. قاعدتن بهانه این مختصر هم نه نقد عملکرد دوران ریاستجمهوری خاتمی است و نه نگاهی به کنش وی در زمانهی جنبش سبز. آنچه باعث نگارش این مختصر شد، چیزی نیست جز نامهای که به مناسبت تبریک تولدش، برای او نوشتهاند.
پیشینهای که پاک نمیشود

October 7, 2012
تردیدهای جدی برخی موسسههای مطالعاتی و تحقیقاتی آمریکا درباره تغییر مشی تروریستی گروه رجوی