Home

September 2012

ترس؛ سلاح نامرئی دیکتاتوری

September 24, 2012

ترس یکی از پدیده هایی است که نقش بسیار تاثیرگذاری در تکامل انسان ابتدایی داشته است. همچنان در شکل گیری و توضیح شخصیت انسان و روابط اجتماعی وی، ترس از اساسی ترین فاکتورهایی محسوب می شود که درست سنجیدن آن در روانشناسی و جامعه شناسی حایز اهمیت است. ترس یکی از اجزای پایه ای روان‌پریشی است. بر اساس منشا شدت و نوع تظاهر بیرونی آن، فروید ترس ها را بر سه نوع تقسیم کرده است. ترس های منطقی و یا راشینال، ترس های نابهنجار و ترس های اخلاقی.


بی‌گناهی مسلمانان و گناه دیگران

September 24, 2012

هرچند که این دو واژه معمولا در کنار هم می‌آیند اما «حقایق» با «واقعیت‌ها» چندان ارتباطی با یکدیگر ندارند. حقیقت چیزی‌ست که رواست باشد و واقعیت آنست که هست. واقعیت را می‌توان زیر سوال برد یا حقانیت آن را نپذیرفت یا ظالمانه و احمقانه و غیراخلاقی خواند اما نمی‌توان ندید و انکار کرد. از جمله‌ی واقعیت‌های جاری آن است که دنیای امروز تقریبا هر کس که با اسلام و مسملمین سر شوخی را باز می‌کند باید پیه جنجال و تکفیر و شکنجه و قتل خود و دیگرانی که ممکن است هیچ ربطی به ماجرا نداشته باشند را به تن بمالد.


رازهائی که نمی‌گویم

September 19, 2012

من از الآن که اینها را بگویم تا دو هفته‌ی دیگر نمی‌خواهم اینجا حرف بزنم و این یک رازی است که شما باید برای دانستنش خودتان تلاش کنید.


سوریه زیر چتر سپاه پاسداران

September 17, 2012

محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران ایران قصد دارد چه پیامی به کشورهای منطقه و جامعه جهانی برساند؟ آیا وی می‌خواهد تاکید کند که حضور ایران در سوریه و لبنان موضوع مرگ و زندگی است و ایران در این راه تا آخر خواهد رفت، حتی اگر وضعیت به جنگی داخلی در این کشورها یا حتی فراتر؛ جنگی منطقه‌ای ختم شود؟ یا اینکه حفظ سوریه در محور مقاومت ارزش این را دارد که تنش‌ها گسترش یافته و حتی به رویارویی مستقیم برسد؟


رهیافتی کارکرد گرایانه در قبال توهین به اسلام

September 17, 2012

قطعا این برخوردهای غیر مدنی حتی با انگیزه های درست و مبتنی بر غیرت دینی انجام شده باشند اما نتیجه ای کاملا منفی برای اسلام به بار آورد و تبعات منفی آن بسیار بیشتر از فیلم تمسخرآمیز و سبک “بی گناهی مسلمانان” بود. به نوعی می شود گفت طراحان و تهیه کنندگان این فیلم و به خصوص پشتیبانان اسلام هراسی در غرب به هدف خود رسیدند و این تصور در افکار عمومی غرب ترویج شد که مسلمانان به دنبال تحمیل قوانین شرع و خطوط قرمز خود بر کل جهان هستند.


چرا سفارت‌ها بسته می‌شوند؟

September 15, 2012

اگر قرار باشد رابطه ای میان دیپلماسی آنگلوساکسون ها با امنیت اتباع آن ها در ممالک جهان بیابیم و درک بهتری از تصمیم اخیر دولت کانادا مبنی بر پایین کشیده کرکرده سفارتش در تهران پیدا کنیم شاید می بایست جمله معروف “رابرت ایمبری” را به خاطر بیاوریم :” من هیچ وقت دنبال دردسر نمی گردم. ولی اگر سر راهم بیاید با آغوش باز از آن استقبال می کنم.” کانادا نیز مانند تمامی لیبرال دموکراسی های غربی بنیان دولت-ملت خود را بر تامین امنیت شهروندانش در جهان گذاشته است. چیزی که ظاهرا جمهوری اسلامی در سه دهه اخیر به آن اهمیتی نداده است.


دموکراسی برای جهان، خود کامگی برای ایران

September 13, 2012

آیا می توان به یک دموکراسی در عرصه مناسبات بین المللی دست یافت که بر اساس آن اعضای جامعه بین المللی به آرای یکدیگر احترام بگذارند و تصمیم گیری برای اداره امور یا به اصطلاح اتاق فرمان بر پایه رای اکثریت باشد و به طور مثال مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مثابه یک پارلمان جهانی فارغ از نظارت استصوابی شورای امنیت عمل کند، ولی اعضای جامعه بین المللی نظامهای خود کامه ای در سوریه، ایران و برخی از کشورهای عربی و آفریقایی باشند؟


ولایت مطلقه‌ی زئوس

September 13, 2012

زئوس خدای خدایان شد و چون خدای نان‌رسانی بود تقریبا برای هر چیزی که فکرش را بکنید خدایی قرار داد.


مصائب ترجمه در ایران

September 11, 2012

شرایط ایران و ویژگی‌های حکم‌رانان کنونی آن اضطراب و سختی ترجمه را مضاعف می‌نماید که در این مجال اختصارا به این پیچیدگی‌ها پرداخته خواهد شد.


مداخله نظامی و خطر تجزیه ایران

September 11, 2012

دعوت از ارتش های خارجی به مداخله نظامی و حمله به وطن خویش چنان ننگ بزرگی است که هیچ کس علنا جرات دفاع از آن را به خود راه نمی دهد.


اقیانوس، زن و نوشتن

September 11, 2012

امین معلوف که آخرین رمانش را در سال ۲۰۰۰ منتشر کرده بود، پس از دوازده سال، امسال رمان جدیدی روانه بازار کتاب کرده است.


تشیع و سکولاریسم

September 11, 2012

با توجه به اینکه اکثر ایرانیان شیعه هستند، رابطه تشیع با سکولاریسم یکی از چالش‌های پیش روی ایرانیان است.


آمانو: همکاری ايران در پرونده اتمی «نااميد کننده» است

September 11, 2012

«ایران باید سریعا به نگرانی‌ها پاسخ دهد»


کلینتون: آمریکا برای ایران “ضرب الاجلی” ندارد

September 11, 2012

«مذاکره، هنوز بهترین راه است»


کودکان زلزله

September 11, 2012

کودکان در رویارویی با حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی مانند زلزله، جنگ، بیماری و مرگ بسیار شکننده‌تر و حساس‌ترند. ذهن کودکانه‌ی آنها نمی‌تواند بین اتفاقات، روابط علّی برقرار کند. مثلا بین از دست دادن والدین یا سایر اعضای خانواده و ویران شدن خانه نمی‌توانند رابطه‌ای برقرار کنند و در نتیجه تحمل و درک مشکلات و حوادث را ندارند. دقیقا برخلاف بزرگ‌ترها که توانایی آن را دارند تا با دلایل منطقی یا اعتقادی تا حدودی به آرامش نسبی برسند. (منصوره موسوی)
مجموعه عکس «کودکان زلزله»، کاری از حماد نظری


پول‌هایی که باید بر سر سفره مردم باشند

September 11, 2012

خبر افزایش ۷ درصدی نقدینگی نسبت به مدت مشابه آن در آن سال گذشته را می توان از ابعاد گوناگونی بررسی کرد. نکته ی قابل توجه در این میان آن است که دولت امروز برای بیشتر آمارهای خود که مبانی عینی و واقعی ندارد، هیچ شفاف سازی پیرامون مراحل دستیابی به آن را ارائه نمی دهد و با ذکر یک سری اعداد و ارقام و ارائه مغاطلات اقتصادی تلاش می کند که اثرات مخرب سیاست های خود را لاپوشانی کند.


یه روز یه ترکه … و زلزله!

September 11, 2012

به روایت خبرنگاران، امدادگران و شهروندانی که به محل رفته‌اند، میزان یاری مردم به زلزله زدگان آذربایجان، در مقایسه با حوادث مشابه بی‌نظیر بوده است. بیراه نیست اگر برای بعضی از زلزله‌زدگان و همزبانان آنها این سوال پیش آمده باشد که آیا این حجم از کمک‌ها و همدردی‌ها از سوی همان کسانی است که برای تُرک‌ها جُک می‌گویند؟! بدبین‌ترها، حتی شاید شگفت زده هم بشوند: چطور ممکن است همان آدمهایی که بی‌جهت و “فقط از روی خنده” جک‌های آزارنده‌ای درباره “ترک‌ها” می‌گویند، برای یاری به چند روستای آسیب‌دیده‌ی آذربایجان بشتابند؟!


روح‌الله خمینی، بت‌شکنی که بت شد

September 7, 2012

خمینی برای یارانش به راستی بت‌شکن بود. یارانش می‌پنداشتند که ابراهیم پیامبر در جهان مدرن‌ زاده شده و با تبرش به جان بتی افتاده که ۲۵۰۰ سال بر ایران حکومت کرده است. خمینی برای مذهبیون ایران‌‌ همان پیامبر گمشده‌ای بود که با ریش‌های انبوه سفید و چهره نورانی قرار بود به جنگ طاغوت‌های زمان برود. همای بی‌سعادتی که در تقدیر تاریخی بر شانه‌های محمدرضا پهلوی نشسته بود. اما به راستی چه شد که پس از گذشت ۲۳ سال از درگذشت رهبر سابق جمهوری اسلامی، این بت‌شکن خود تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین بت‌های تاریخ ایران شده است؟


تواضع من تا کجا؟

September 5, 2012

من تصمیم گرفته‌ام به جای اینکه حرف‌هائی بزنم که بعداً بقیه مجبور بشوند به من جایزه نوبل بدهند، خودم را وقف جامعه کنم و از همین جا معلوم می‌شود که من آدم بزرگی هستم.


Syrian aftershocks in Iran

September 5, 2012

Considering the escalation of violence in Syria with further advancement of the revolutionary movement, the fall of Bashar Asaad’s regime seems to be more likely than ever before. In other words his collapse relies on nothing more than a matter of time. Within the following report, we try to analyze the path to the end of the conflict leading to termination of current Syrian regime as well as the consequences of this event on the political situation of Iran.


Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Once upon a time in Iran, and other Israeli tales - Haaretz
    • Palestinian Fatah movement calls for stronger ties with Iran - Press TV
    • Iran-backed Hezbollah warns it may intervene in Syria war - NBCNews.com (blog)
    • 'Iran strike only viable when sword is to throat' - Jerusalem Post
    • Turkey's gold export to Iran rises again - Hurriyet Daily News