June 2012
جنبش سبز؛ از تولد تا امروز

June 28, 2012
گر چه گام های تدریجی برای تغییر اوضاع و احوال روندی مطلوب برای جا افتادن یک حرکت اجتماعی و نهادینه شدن آن در بطن جامعه است؛ اما افتادن به دام روزمرگی نیز همواره وجود دارد و بیم آن می رود که جنبش سبز پس از گذشت سه سال بدان دچار گردد. تجربه اپوزیسیون سنتی درس خوبی برای فعالین جنبش سبز است تا دریابند که تکثر و اختلاف بر سر یک استراتژی واحد برای مبارزه مدنی، مهم ترین آفت هر اپوزیسیونی است.
انقلاب و انتظار نامعقول پیروزی سریع

June 28, 2012
اصلاح بر انقلاب تا جایی مقدم است که امید به موفقیت به نحو قابل قبولی در آن وجود داشته باشد و گرنه اگر اصلاح طلبی در چنبره دور باطل و تداوم بن بست سیاسی اسیر شود، آنگاه بیش از هر عامل دیگری دگرگونی های بنیادی در ساختار حکومت را تسریع می کند. غلط نیست اگر بگوئیم انقلاب ها عمدتا از زهدان تجارب اصلاحی ناموفق متولد شده اند.
مراد ثقفی: فراخواندنِ مردم عوامفریبی نیست

June 26, 2012
پوپولیسم و مفهوم مردم در گفتوگو با مراد ثقفی
سطل زباله: بنگاه کوچک زودبازده

June 24, 2012
بيشتر خيابانخوابهايي كه ديدم گوشي موبايل داشتند. تصور كليشهيي از يك كارتنخواب سريع در ذهنم از بين ميرود
و شنبه سی خرداد …

June 24, 2012
صداها دور میشد و پژواک قدم های در حال دویدن مثل پتک در سرم کوبیده میشد، هوا تاریک تاریک شده بود. خبری از سپاهی ها نبود، پاهایم ورم داشت اما باید خودم را از این پناهگاه خلاص می کردم. تمام موبایل ها قطع بود، هیچ راه ارتباطی وجود نداشت که ناگهان صدای کسی را شنیدم …
25 خرداد؛ تجربیات گذشته، راهکارهای آینده

June 24, 2012
ظرفیتهای اجتماعی ما هرچند بیپاسخ مانده و مطالبات آن به تعویق افتاده، اما تحلیل نرفته و هم چنان پابرجا است.
جنبش سبز؛ قیامی بدون خلاقیت بصری

June 22, 2012
پوسترها، ویدئوها و نشانههایی که برای جنبش سبز توسط طراحان ایرانی طراحی شدند اصولا فاقد نوآوری بودند. در بیشتر این نشانهها ردپایی از کلیشههای مرسوم گرافیک انقلابی به چشم میخورد که از سالهای انقلاب ۵۷ در فرهنگ بصری باقی ماندهاند. بزرگترین مشکل جنبش در بعد بصری و گرافیکی نداشتن نشانههای قابل اتکا و همهگیر بصری بود. به جز رنگ سبز و نشانههایی مانند علامت وی (که عنصری بسیار کلیشهای است) تقریبا جنبش سبز هیچ «نشانه» گرافیکی دیگری ندارد.
آیتاللهها درباره سیاست چه میاندیشند؟

June 16, 2012
بدیل جمهوری اسلامی یا حکومت نظامی سپاه پاسداران است یا دولتی دموکراتیک و لیبرال که به شهروندان نظری برابر دارد. هیچ کدام از گزینهها منافع نهاد روحانیت را به اندازه جمهوری اسلامی برآورده نمیکند.
بهار عربی یا پاییز عربی؟

June 16, 2012
سعی در تغییر کامل جوامعی که هنوز قادر به چنین کاری نیستند به بدبختی و فاجعه منجر خواهد شد.
با تجربه 22 خرداد چه میتوان کرد؟

June 16, 2012
شايد اعتراضهای خيابانی تمام شده باشد، که حتی برای آن هم تضمینی وجود ندارد، اما هستهی محوری جنبش سبز همچنان در حرکت و جوشش است.
شبیحه؛ تبهکارانی مخوف در خدمت دولت سوریه

June 16, 2012
شبیحه در سوریه در اعمال خشونت از نمونههای مشابه خود در دیگر کشورهای خاورمیانه پیشی گرفته و حتی کودکان و زنان را به قتل میرساند.
تایپیست و نانوایی

June 16, 2012
حتماً اگر در خیابان انقلاب راه رفته باشید، تبلیغات رنگ و وارنگی را که به دیوار با مضامینی مثل «تایپ ارزان»، «تایپ صفحهای ۱۸۰ تومان»، «تایپ فوری صفحهای ۱۰۰ تومان» را دیدهاید.
در ابتدا عمل بود

June 16, 2012
زندگی بدون آیین، همین امروز هم در معرض خطر معناباختگیست. در جهان آیینزداییشدهی ما، همه به یک اندازه این خطر را حس نمیکنند، چون همه به یک اندازه از نبود آیین، آسیب نمیبینند. با این حال، از خیل آثار فرهنگی اندیشمندانهای که هر ساله ساخته میشود، میتوان پیدا کرد آنهایی را که در خود چیزی از این حس فقدان آیین را بازتاب دادهاند.
حدادعادل: هیچ فایدهای در علوم انسانی غربی نمیبینم

June 15, 2012
عتاب آیتالله خامنهای از تاخیر در تحول علوم انسانی
مجلس: وزارت خارجه پیگیر ایرانیان اعدامی در عربستان شود

June 15, 2012
نخستین واکنش به اعدام هشت ایرانی در عربستان
حذف تخصص و تشدید بیاخلاقی

June 8, 2012
ریشه اصلی تشدید بیاخلاقی طی سالهای اخیر، کنار گذاشتن تخصص و اصالت فردی و خانوادگی و در نتیجه رشد تصاعدی پوپولیسم است.
آیتالله خمینی؛ عمری که باید سه سال زودتر به پایان میرسید

June 4, 2012
مرگ آقای خمینی در نوروز ۶۵ موهبتی بود که از خود او و مردم ایران و انقلاب شان دریغ شد.
ظهور، صعود و معضلات جانكاه

June 3, 2012
به نظر دهريون، اصحاب ديانت به پيروانشان رؤيا مىفروشند. اما آيتالله فقيد به پيروانش كمك كرد به واقعيتى اين جهانى برسند و چهرهاى اندكى واقعىتر از خويش در آينه ببینند.