وزارت اطلاعات: یک شبکه دینستیز در اینترنت منهدم شد
۲۸ مرداد ۱۳۹۰
وزارت اطلاعات ایران خبر از انهدام و دستگیری گروهی که فعالیتدینستیزانه در اینترنت داشتهاند، میدهد. اما مسئولان هیچ اطلاعات دقیقتری از نوع فعالیت، وبسایتهای شناسایی شده و افرادبازداشتی تاکنون ارائه نکردهاند.
به گزارش دویچهوله، وزارت اطلاعات ایران اعلام کرده است که یک شبکه دینستیز را در اینترنت که گفته میشود «مرتبط با بیگانه» است٬ منهدم کرده است. به گفته وزارت اطلاعات این اقدام توسط «سربازان گمنام امام زمان» انجام گرفته است.
به گزارش خبرگزاریهای دولتی در ایران٬ وزارت اطلاعات اعلام کرده است که یک شبکه دینستیز که در اینترنت «با استفاده از شگردهای گوناگون نسبت به تخریب باورها و اعتقادات دینی مردم» اقدام میکرد شناسایی و منهدم شد.
وزارت اطلاعات در حالی سخن از انهدام شبکه دینستیز و دستگیری اعضای آن میزند که اسامی وبسایتهای شناسایی شده و تعداد و مشخصات بیشتری از افراد دستگیرشده را ارایه نمیکند.
روابط عمومی وزارت اطلاعات این «شبکه» را همچنین به ارتباط به خارج از مرزهای ایران متهم میکند: «در تحقیقات انجام شده از دستگیرشدگان نقش برخی از سفارتخانههای کشورهای اروپایی و عناصر صهیونیستی» در اقدامات دینستیزانه گروه کشف شده و «متهمین نیز به داشتن ارتباط با عوامل بیگانه اعتراف نمودهاند.»
وزارت اطلاعات میگوید که در اقدامات این شبکه٬ «عوامل» بهاییت نقش داشتهاند. جزییات بیشتری درباره نقش احتمالیای که سفارتهای کشورهای دیگر میتوانستهاند در اقدامات دینستیزانه در اینترنت در ایران ایفا کنند منتشر نشده است. ذکر نام سفارتخانههای دیگر کشورها در اظهارات وزارت اطلاعات ایران نشان میدهد که این وزارتخانه برای فعالیتهای دینستیز افراد دستگیر شده اهداف سیاسی در نظر دارد.
تنها توضیح ارایه شده از سوی وزارت اطلاعات ایران درباره جزئیات اقدامات گروه منهدم و دستگیر شده این است: «گردانندگان و عوامل اصلی این سایت غیر قانونی با ایجاد گسترده از سایتها، وبلاگها، تالارهای گفتوگو و فعالیت در شبکههای اجتماعی با استفاده از هویتهای جعلی، رمزنگاری پیچیده و پشتیبانی فنی برخی از مرتبطین سفارتخانه های کشورهای غربی، اقداماتی همه جانبه و سازمانیافتهای در راستای توهین به مقدسات و باورهای مذهبی و اعتقادی مردم پرداخته بودند.»
وزارت اطلاعات هیچ کدام از وبسایتها یا وبلاگها و یا اعضای این شبکه را معرفی نمیکند. در ادامه گفته میشود: « پس از رهگیری در فضای مجازی و شکستن لایههای متعدد حفاظتی و رمزشکنی پیچیده دیجیتالی توسط نیروهای اطلاعاتی، افراد این شبکه ضد دین شناسایی و دستگیر شدند.»
این در حالیست که چندی پیش در ارتباط با نوشتههای طنز عدهای از کاربران فضای مجازی در ارتباط با یکی از امامان شیعه تلویزیون دولتی ایران و سایتهای نزدیک به دولت موضعگیری مشخص امنیتی و تهدیدآمیز داشتند.
تنها یک وبسایت با انتشار نامهای در رابطه با انتشار طنز درباره یکی از امامان شیعه در اینترنت از «پلیس و دستگاههای قضایی و هر ارگان و نهاد مربوطی در کشور» خواست که با مسببان «پدیده شوم و منتشرکنندگان آن در سایتها٬ وبلاگها و شبکههای اجتماعی برخورد جدی نموده و به مسدود کردن وبلاگها یا فیلتر کردن آنها بسنده نکند.»
در زیر آن نامه آدرس ۲۰۷ وبلاگ و ۲۰ وبسایت خبری به عنوان حامیان برخورد با «توهینکنندگان» به یکی از امام شیعیان دیده میشد.
تاکنون وزارت اطلاعات توضیح دقیقی درباره محتوای دینستیزانه شبکه «منهدمشده» و اعضای دستگیرشده آن نداده است.
در زمستان گذشته مسئولان دولتی ایران همچنین از راهاندازی «اینترنت حلال» خبر داده بودند. آن زمان گفته شده بود که اینترنت حلال را «میتوان توسعه داد و به دیگر کشورهای اسلامی در منطقه هم متصل کرد.» موضوعی که با واکنشهای مختلفی چه در داخل و چه در خارج از مرزهای ایران و از سوی گروههای مختلف فکری روبهرو شد.
علی مطهری٬ نماینده اصولگرای مجلس٬ حتی چنین موضعی گرفت: «شبکه بینالمللی اطلاعات که به صورت مشترک در دسترس تمام مردم دنیا است، محدود به کشور یا فرهنگ خاصی نیست و اگرچه برخی از محتوای این شبکه با مناسبات فرهنگی و اجتماعی ما همخوانی ندارد، اما دستهبندی این شبکه، به شیوهای که از اصطلاح اینترنت پاک (حلال) برمیآید، کارگشا نیست.»
سیاست ایران در زمینه برخورد با اینترنت نزدیک به سیاست کشورهایی نظیر روسیه و چین است که همواره تهدید کردهاند و از شبکه ملی اینترنت سخن گفتهاند. چیزی که آن را با استانداردهای مطلوب خود و نه استانداردهای جهانی وب که مبتنی بر آزادی بیان است٬ تنظیم خواهند کرد.
بر اساس گزارشهای آمار و تحلیلمحور سازمان گزارشگران بدون مرز در سالهای اخیر نام ایران همیشه در بین دشمنان آزادی اینترنت بوده است.
در گزارشی که زمستان گذشته (در ماههای ابتدایی سال جاری میلادی) از سوی خانه آزادی درباره میزان آزادی اینترنت در ۳۷ کشور مختلف دنیا منتشر شد٬ ایران رتبه آخر را در زمینه آزادی اینترنت کسب کرد.
در این تحقیق آمده است که در ایران تا پایان سال ۲۰۱۰، بیش از ۵۰ بلاگر و فعال اینترنتی دستگیر شدهاند و از ژوئن ۲۰۰۹ تا زمان انتشار گزارش خانه آزادی شمار زیادی از بلاگرها تهدید، زندانی و شکنجه شدهاند و دست کم یک بلاگر در زندان جان سپرده است.
اشارهی این گزارش به مرگ امیدرضا میرصیافی، وبلاگنویس ایرانی بود که به دلیل انتقاداتی که در وبلاگش نسبت به دستگاه حاکم ایران مطرح کرده بود، به دو سال و نیم زندان محکوم شد. میرصیافی در اسفند ماه ۱۳۸۷ در زندان اوین تهران به دلیل آنچه آن را در بهترین حالت نادیدهانگاری وضعیت سلامتی وی میتوان نامید٬ جان باخت.

کلیدواژه ها: اینترنت, دینستیزی, وزارت اطلاعات |
