Home

رئیس دادگستری تهران: حکم پرونده کهريزک به‌زودی اعلام می‌شود

18 Aug 2011

Font Size + | - Reset

عليرضا آوايی، رئيس کل دادگستری تهران گفت پرونده کهریزک مراحل خود را طی می‌کند و حکم آن به‌زودی اعلام می‌شود.

به گزارش زمانه، آوایی ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ در گفت‌وگو با تارنمای قانون درباره طولانی‌شدن رسيدگی به پرونده بازداشتگاه کهريزک گفت: «اين پرونده هر چقدر از همه حيث سريع‌تر مختومه شود هم انتظار اصحاب پرونده برآورده می‌شود و هم اعتماد و اطمينان مردم به نظام و دستگاه قضايی بيشتر خواهد شد، اما در برخی پرونده‌ها اساساً خاصيت و کيفيت آن‌ها به‌گونه‌ای است که اطاله دادرسی اجتناب‌ناپذير است.»

وی همچنین تبرئه سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران را در پرونده بازداشتگاه کهريزک تکذيب کرد و گفت دادگاه در اين‌باره تصميمی نگرفته است.

سعيد مرتضوی چندی پيش گفته بود صدور قرار منع تعقيب برای وی و دو مقام قضايی ديگر در پرونده بازداشتگاه کهريزک به معنای «تبرئه» است.

سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علی‌اکبر حيدری‌فر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب، سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند

مرتضوی در حالی از «تبرئه‌شدن» خود سخن گفته بود که پیش از آن عبدالحسين روح‌الامينی، پدر يکی از کشته‌شدگان بازداشتگاه کهريزک در گفت‌وگو با شرق از محاکمه‌نشدن سعيد مرتضوی انتقاد کرده بود.

مخالفان حکومت ايران از سعيد مرتضوی به عنوان «متهم اصلی» پرونده کهريزک نام می‌برند.

سعيد مرتضوی پس از انتصاب آيت‌الله صادق لاريجانی به سمت رياست قوه قضائيه از دادستانی تهران کنار گذاشته شد. محمود احمدی نژاد، رئيس‌جمهور ايران پس از برکناری مرتضوی، او را به عنوان رئيس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد.

روح‌الامينی به روزنامه شرق گفته بود سعيد مرتضوی پس از دستور آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای تعطيل‌کردن بازداشتگاه کهريزک، اين بازداشتگاه را «به‌موقع» تخليه نکرده است.

هفته‌نامه «پنجره» نزديک به عليرضا زاکانی نماينده محافظه‌کار مجلس نيز سال گذشته گزارش داده بود مرتضوی در حوادث پس از انتخابات، از دستور آيت‌الله خامنه‌ای برای بستن بازداشتگاه کهريزک و انتقال بازداشتی‌ها به زندان اوين سرپيچی کرده است.

اما سعيد مرتضوی گزارش‌ها درباره نافرمانی وی از دستور آيت‌الله خامنه‌ای را رد کرد.

وی در واکنش به اين گزارش هفته‌نامه پنجره، عليرضا زاکانی را به «جعل تاريخ، انتساب کذب و فضاسازی کاذب» عليه وی، آن‌هم با انگيزه «انتقام‌جويی» متهم کرد.

«سعيد مرتضوی، دادستان پيشين تهران؛ حسن زارع‌ دهنوی مشهور به قاضی حداد، معاون وقت امنيت دادستان تهران و علی‌اکبر حيدری‌فر، قاضی شعبه اول دادياری دادگاه انقلاب» سه مقام قضايی هستند که شهريور ۱۳۸۹ در رابطه با پرونده کهريزک از کارشان تعليق شدند.

بازداشتگاه کهريزک پس از آن مشهور شد که دست‌کم سه نفر از معترضان به نتيجه انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ايران، در آن بر اثر «شکنجه» جان دادند.

«امير جوادی‌فر، محسن روح‌الامينی و محمد کامرانی» سه نفری هستند که در بازداشتگاه کهريزک بر اثر شکنجه کشته شدند.

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ايران پس از انتشار خبرهايی درباره «شکنجه» بازداشت‌شدگان در کهريزک، پنجم مرداد ١٣٨٨ دستور تعطيلی اين بازداشتگاه را صادر کرد.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

Editor's choice
  • Egypt: the Power of the State and the Authority of the Street
  • Will the real Martin Luther King stand up? By Zihni Özdil
News Persian

titr کاهش ۴۰ ميليارد دلاری درآمد نفتی ایران در سال

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی

titr اوباما خواهان حل دیپلماتیک مناقشه اتمی ایران شد

اسراییل: دیپلماسی و تحریم ناتوان است

titr رئیس مجلس ایران: در صحنه بین‌الملل با مصاف سختی مواجه هستیم

«ربط دادن مشکلات به تحریم، ندیدن واقعیت است»

News English

titr Iran’s supreme leader ‘likes’ Facebook despite ban

Critical comments removed

titr Iran sidesteps sanctions to export its fuel oil

Iran is dodging Western sanctions

titr Iran might let diplomats visit Parchin

“Allegations about Parchin is ridiculous”