Home

۱۹ نفر در يک حادثه رانندگی در ايران کشته شدند

1 Aug 2011

Font Size + | - Reset

۱۹ نفر در حادثه رانندگی واژگونی اتوبوس در استان کرمانشاه در غرب ايران کشته شدند. اين حادثه ساعت سه بعدازظهر يکشنبه نهم مرداد ۱۳۹۰ در مسير سرپل ذهاب به گيلانغرب خ داده است.

به گزارش زمانه، دکتر محمدعلی معياری، معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به خبرگزاری فارس گفته در اين حادثه ۳۷ نفر نيز مجروح شده‌اند که حال دو نفر از آن‌ها «وخيم» است.

علت اين حادثه «خواب‌آلودگی» راننده اتوبوس اعلام شده است.

برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند کشته‌شدگان این حادثه رانندگی دانش‌آموز بوده‌اند اما منابع رسمی هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ايران از جمله کشورهای است که آمار مرگ ناشی از تصادفات در آن بالاست. برابر آمار پژوهشکده حمل و نقل در ايران در هر ۲۴ دقيقه يک نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهد.

چندی پيش عبدالرزاق برزگر، معاون سازمان پزشکی ايران گفت در سال ۱۳۸۹ با افزايش ۱/۲ درصدی مرگ ناشی از تصادفات، ۲۳ هزار و ۲۴۹ نفر بر اثر سانحه رانندگی جان داده‌اند.

به گفته وی، بر اساس آمارها، استان تهران با دو هزار و ۲۷۳ نفر، فارس با يک‌هزار و ۸۶۳ نفر و خراسان رضوی يک‌هزار و ۸۴۹ نفر بيش‌ترين تلفات ناشی از تصادفات را داشته‌اند و استان‌های ايلام با ۱۷۶ نفر و کهگيلويه و بوير احمد با ۱۸۴ نفر کم‌ترين تعداد کشته‌های حوادث رانندگی را داشته‌اند.

برزگر افزوده ۷۹ درصد مرگ ناشی از تصادفات را مردان و ۲۱ درصد را زنان تشکيل می‌دهند که در زمان وقوع تصادف ۴۲ درصد از افراد کشته شده راننده، ۲۳ درصد عابر پياده و ۳۳ درصد سرنشين بوده‌اند.

معاون سازمان پزشکی قانونی گفته ۵۳ درصد افراد در تصادفات سال گذشته به علت ضربه به سر، ۲۷ درصد شکستگی‌های متعدد و شش درصد بر اثر خون‌ريزی جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش پژوهشکده حمل و نقل، هزينه تصادفات در ايران در سال ۸۶ از کل توليدات ناخالص داخلی بيش از ۵۰ درصد کشورهای جهان نظير غنا، اردن، بحرين و… بيشتر بوده است و هر خانواده ايرانی در سال ۸۶ به طور متوسط حدود يک ميليون تومان بابت تصادفات ترافيکی در کشور هزينه متحمل شده است.

در اين گزارش اعلام شده است با هزينه ۱۸ ميليارد دلاری تصادفات در سال ۸۶ می‌توان به تنهايی ۳۳ سال بودجه فعلی راهداری کشور، ۲۲۰ سال بودجه فعلی ايمنی‌سازی نقاط حادثه‌خيز کشور، هزينه ايجاد دو ميليون شغل برای جوانان يا خريد ۶۰ فروند هواپيمای ايرباس را تأمين کرد.

سال گذشته مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران گفته بود: «ايران از نظر ميزان حوادث تروما (جراحت‌های شديد) دومين کشور دنياست و سالانه فقط خسارت اقتصادی مرگ و مير قربانيان تصادفی بيش از پنج هزار ميليارد تومان برآورد می‌شود که هزينه‌های بستری، معلوليت و خسارت‌های روانی را نيز بايد به آن ‌اضافه کنيم.»

سوانح رانندگی پس از بيماری‌های قلبی‌ و عروقی، دومين عامل مرگ و مير در ايران محسوب می‌شود. اين در حالی است که تصادفات در جهان، ششمين عامل مرگ و مير محسوب می‌‌شود.

بر اساس آمار‌های رسمی، سالانه يک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان، بر اثر تصادفات رانندگی کشته و ۵۰ ميليون نفر مجروح می‌شوند.

به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفيت بزرگراهی، وجود بيش از دو هزار نقطه حادثه‌خيز در جاده‌ها، کمبود خدمات ايمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهم‌ترين عوامل تصادف جاده‌ای در ايران به شمار می‌آيد.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • We're Being Too Nice to Iran - American Thinker
    • Iran Says Oil Output Will Hit Presanctions Level In A Year - RadioFreeEurope/RadioLiberty
    • Dharmendra Pradhan's Iran visit may expand energy ties - Economic Times
    • Iran's feuding top clerics - BBC News
    • Iran and Pakistan fuel surge in executions to 25-year high - The Guardian
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.