افزايش فشارهای داخلی عليه محمود احمدینژاد
9 Jun 2011
با اينکه محمود احمدینژاد، رئيسجمهوری ايران گفته است در برابر «تخريبها» قصد دارد برای «ايجاد وحدت» سکوت کند اما اصولگرايان منتقد دولت، فشارها را عليه وی افزايش دادهاند.
به گزارش زمانه، محمود احمدینژاد سهشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ در جريان يک نشست خبری در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران درباره انتقادات اصولگرايان از دولت گفت «پاسخ ما سکوت الهامبخش وحدت است.»
يک روز پس از اين اظهارات دو تن از نمايندگان مجلس، احتمال «استيضاح و طرح سوال» از محمود احمدینژاد را مطرح کردند.
علی مطهری يکی از نمايندگان منتقد احمدینژاد روز چهارشنبه ۱۸ خرداد به تارنمای خبرآنلاين گفت سوال از رئيسجمهور را با ۹۰ امضا به جريان میاندازد.
به گفته مطهری «لازم است که مجلس، ايشان (احمدینژاد) را به حرکت در مسير درست چه از نظر اجرای قانون و چه در حوزه فرهنگ وادار کند.»
در همين حال فاضل موسوی، دبير کميسيون اصل ۹۰ مجلس نیز به تارنمای خبرآنلاين گفته است محمود احمدینژاد با دريافت سه کارت زرد در آستانه استيضاح قرار میگيرد.
وی افزود رئيسجمهور ايران در جريان معرفی نکردن سرپرست وزارت نفت، يک کارت زرد از مجلس دريافت کرده و به احتمال فراوان با گزارش کميسيون اصل ۹۰ درباره «۵۰ تخلف» دولت، کارت زرد ديگری دريافت میکند و به اين ترتيب احمدینژاد يک کارت زرد ديگر ديگر تا استيضاح فاصله دارد.
دبير کميسيون اصل ۹۰ مجلس افزوده: «بر اساس تبصره ماده ۲۳۳ آييننامه داخلی مجلس، اگر مجلس تخلفات رئيسجمهور يا وزرا را وارد بداند، به منزله ارائه يک کارت زرد به آنهاست و اگر اين موارد، به سه مورد برسد، خود به خود، فرد متخلف در معرض مکانيزم استيضاح قرار میگيرد.»
علی لاريجانی نيز در چند روز گذشته با ارسال دو نامه به رئيسجمهور، به «دهها تخلف» دولت اشاره کرده و از احمدینژاد خواسته که مصوبات «خلاف قانون» را که از سوی دولت تصويب شده، لغو کند.
اما احمدینژاد در جريان نشست خبری روز سهشنبه ۱۷ خرداد گفت: «معتقديم اين دولت نه تنها پس از انقلاب بلکه در تاريخ کشور قانونمندترين دولت است.»
وی افزود: «براساس قانون و مبانی حقوقی، مجری برداشت خود از قانون را اجرا میکند و نه برداشت ديگران را و اگر ديگران برداشت ديگری دارند بايد آن را به قانون تبديل و ابلاغ کنند.»
فشارها و انتقادها عليه محمود احمدینژاد پس از برکناری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات افزايش بیسابقهای يافته است.
احمدینژاد پس از برکنار کردن مصلحی از وزارت اطلاعات و مخالفت آيتلله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با آن، در تصميمی «اعتراضآميز» ۱۱ روز از حضور در دولت خوداری کرد.
اين تصميم احمدینژاد که از سوی اصولگرايان و نهادهای نظامی و امنيتی ايران به «مقابله» با دستور رهبر جمهوری اسلامی تعبير شده، واکنش تند آنها را عليه وی به دنبال داشته است.
آيتالله خامنهای که در شش سال گذشته يکی از مدافعان جدی احمدینژاد بوده، به تازگی در مراسم بزرگداشت آيتالله روحالله خمینی، رهبر فقيد ايران گفت «اعتراف به اشتباه» يکی از درسهايی است که بايد از آيتالله خمينی آموخت.
مخالفان حکومت ايران میگويند اين اظهارنظر آيتالله خامنهای به معنای «پايان حمايت همه جانبه» وی از احمدینژاد است.
تحليلگران نيز بر اين باورند دامنه انتقادها و فشارها عليه احمدینژاد با «چراغ سبز» رهبر جمهوری اسلامی افزايش يافته تا اينکه وی يا از آيتالله خامنهای که اکنون به عنوان «امام خامنهای» از او ياد میشود، «تبعيت» کند و يا اينکه از ادامه کارش در دولت «جلوگيری» شود.

کلیدواژه ها: احمدینژاد, استیضاح, مجلس |
