Home

سازمان ملل خواستار پیوستن ایران به پیمان ایمنی اتمی شد

3 Jun 2011

Font Size + | - Reset

با نزدیک شدن زمان شروع به کار اولین نیروگاه اتمی ایران در بوشهر، آژانس بین المللی انرژی اتمی از این کشور خواسته است به یک پیمان ایمنی اتمی که ۷۲ کشور عضو آن هستند ملحق شود.

به گزارش بی‌بی‌سی، “پیمان ایمنی اتمی” در سال ۱۹۹۶ برای تقویت تدابیر ایمنی در نیروگاه های اتمی پس از فاجعه سال ۱۹۸۶ چرنوبیل آماده شد، مساله ای که پس از بحران اتمی سال جاری در فوکوشیمای ژاپن بار دیگر حالت اضطراری گرفته است.

مقام های ایرانی در موارد متعدد سعی کرده اند اطمینان دهند که فاجعه ای مشابه آنچه در نیروگاه های اتمی در ژاپن و اوکراین روی داده در ایران تکرار نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دنیس فلوری معاون مدیر عامل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه گفت که ایران تنها کشوری خواهد بود که علیرغم داشتن یک نیروگاه برق اتمی این پیمان را امضا نکرده است.

او در یک کنفرانس خبری گفت: “اولین آرزوی ما این است که همه کشورهای عضو (آژانس بین المللی انرژی اتمی) که نیروگاه های اتمی دارند عضو پیمان ایمنی اتمی باشد.”

یک مقام ارشد روسیه اواسط ماه مه گفت که بوشهر ظرف چند هفته به طور کامل فعال خواهد شد.

شرکت روسی “اتم استروی اکسپورت” که احداث نیروگاه اتمی بوشهر را برعهده دارد ماه گذشته اعلام کرد فقط یکی از آخرین مراحل پیش از فعال شدن نیروگاه بوشهر – شامل آزمایش سیستم های عملیاتی و ایمنی آن – باقی مانده است.

رسانه های ایران نیز همان زمان گزارش دادند که آزمایش های نهایی در نیروگاه بوشهر در جریان است و انتظار می رود که این نیروگاه ظرف دو ماه شروع به تولید برق کند.

نیروگاه بوشهر که اولین نیروگاه اتمی تولید برق ایران است و توسط روسیه ساخته شده، پس از تاخیرهای متعدد راه می افتد. در آخرین مورد از این تاخیرها، سوخت نیروگاه خارج و برای ایرادهای فنی معاینه شد.

دنیس فلوری گفت که ایران می تواند تعهد خود به ایمنی را با امضای این پیمان جهانی نشان دهد. مقام های غربی نیز خواستار پیوستن ایران به آن شده اند.

علی اصغر سلطانیه فرستاده ایران در آژانس اتمی سازمان ملل در وین، هفته گذشته گفت که کشورش “حداکثر هوشیاری” را در ارتباط با ایمنی اتمی نشان می دهد.

موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن در گزارشی که پس از حادثه فوکوشیما منتشر کرد نوشت که موقعیت نیروگاه بوشهر در ساحل خلیج فارس، مساله ایمنی برنامه اتمی ایران را به یک “نگرانی منطقه ای در زمینه امنیت” بدل می کند.

در آن گزارش اشاره شده بود که نیروگاه بوشهر همچون فوکوشیما در یک ناحیه زلزله خیز قرار دارد، با این حال لازم نیست ایران نگران سونامی ای به بزرگی سونامی اخیر ژاپن باشد که باعث قطع برق در نیروگاه فوکوشیما شد زیرا بوشهر در کنار اقیانوس نیست.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Iran says Russia delivers first part of S-300 air defense system - Jerusalem Post Israel News
    • Iran says Saudi cannot ban oil tankers - Press TV
    • Iran announces the killing of a first Iranian army soldier in battles in Syria - Jerusalem Post Israel News
    • India May Invest Up To $20B In Iran's Energy Industry In Return For Land, Cheap Gas - International Business Times
    • Will Iran's king of singing come back to the Iranian stage? - Al-Monitor
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.