Home

محمد جواد لاریجانی: قصاص زیبا است

2 Jun 2011

Font Size + | - Reset

دبیر شورای حقوق بشر قوه قضائیه ایران می‌گوید که حکومت ایران اصول حقوق بشر را خود تفسیر می‌کند. او قانون قصاص را مدافع حقوق افراد و ممنوعیت سنگسار را موجب گسترش زنا می‌داند.

به گزارش دویچه‌وله، محمد جواد لاریجانی دبیر شورای حقوق بشر قوه قضاییه و مشاور بين‌الملل رئيس این قوه است. وی چهارشنبه (۱۱ خرداد/ ۱ مه) با شرکت در یک نشست تخصصی توضیحاتی در مورد احکام قضایی ایران داد که از سوی نهادهای بین‌المللی حقوق بشر مورد انتقاد هستند. قصاص، قطع ید و سنگسار از جمله این احکام ‌قضایی است.

جواد لاریجانی معتقد است «مسئله اینجاست که غربی‌ها این قوانین را خود تفسیر می‌کنند.» وی در نشست روز چهارشنبه، بدون اینکه توضیحی در مورد «خود» غربی‌ها بدهد، گفت: «تفسیر این قوانین در ایران بر مبنای اسلام و قانون اساسی است.» دبیر شورای حقوق بشر ایران در ادامه اضافه کرد که ایران برخی از تعهدات بین‌المللی را پذیرفته است «اما ما با «احکام خودمان» آنها را تفسیر می‌کنیم.»

جواد لاریجانی در توضیح تضاد تفسیر غرب با احکام ایران گفت: «غرب در تفسیر حق داشتن شریک برای زن و مرد در خانواده می گوید مرد یا زن می توانند غیر از غیرهم جنس، هم جنس را هم به عنوان شریک انتخاب کنند و احتمالا بر اساس این تفسیر، در آینده یک گربه هم می تواند با یک انسان ازدواج کند.»

دبیر شواری حقوق بشر ایران که پیشتر مدعی شده بود «حکم سنگسار سبک‌تر از اعدام است چون احتمال جان به در بردن متهم بیشتر است» در نشست تخصصی روز چهارشنبه گفت: « قصاص بسیار زیبا و مهم است و به نوعی از حقوق افراد جامعه دفاع می کند و حاکم نقش دفاع از حقوق و همچنین ترویج بخشایش را دارد و می‌توان گفت در قصاص حیات است.»

جواد لاریجانی بدون آنکه اشاره‌ای که به انتقادهای گسترده بین‌المللی در مورد اجرایاحکام قصاص و اعدام در ایران بکند، اضافه کرد:« ما از قضات درخواست می‌کنیم که در احکامی که در مورد اعدام و قصاص صادر می کنند تفسیر آن را هم بنویسند و تلگرافی رای ندهند زیرا ما هزاران پرونده اعدام و قصاص را ترجمه کرده و به جهان ارائه می کنیم.»

مشاور بين‌الملل رئيس قوه قضائيه ايران در پاسخ به اعتراض غرب نسبت به آمار بالای اعدام در ایران گفت:«شمار اعدام‌ها در ایران از این رو بالاست که بیشترین اعدام‌ها مربوط به قاچاقچیان مواد مخدر است.»

دبیر شواری حقوق بشر قوه قضاییه ایران که از قرار اعدام قاچاقچیان مواد مخدر را امر بدیهی و لازم‌اجرا می‌داند، اضافه کرد: «غربی‌ها می‌گویند اعدام موجب کاهش جرایم نمی‌شود در صورتی که ایران می‌گوید بستگی دارد این حکم کجا اجرا شود.»

آقای لاریجانی بدون آنکه توضیح و تفسیری در مورد این نظریه خود بدهد، ارائه آمار و مستندات در این زمینه را هم ضروی ندانست. این در حالی است که برخی از مقام‌های ارشد ایران نیز در باره‌ی تاثیر بازدارنده مجازات اعدام ابراز تردید کرده‌اند. برای مثال، آیت‌الله محمود شاهرودی، رئیس پیشین قوه‌ی قضائیه اندکی پیش از واگذاری این سمت در سال ۱۳۸۷، گفت که مجازات اعدام نتوانسته است از میزان جرم و جنایت در ایران بکاهد.

به گفته شاهرودی، سالانه ۸ تا ۹ میلیون پرونده در دستگاه قضایی ایران تشکیل می‌شود که نشانه بیماری و نا امنی حقوقی در جامعه است. این در حالی است که به گزارش‌های رسانه‌های دولتی شمار پرونده‌های قضایی در ایران سال ۱۳۸۹ به ۱۱ میلیون رسید. علاوه بر افزایش پروند‌های جرم و جنایت، آمار دعواهای خانوادگی و طلاق در ایران نیز در سال‌های اخیر افزایش چشم‌گیری داشته است.

جواد لاریجانی در سخنان روز چهارشنبه خود در مورد عقد ازدواج گفت: «غرب معتقد است که عقد یک زن و مرد در روی زمین یک قرارداد است و اگر کسی آن را فسخ کرد مجازات شود و یا رها شود. ولی اینکه ما بیاییم و آن را سنگسار کنیم خلاف حقوق بشر است در حالیکه غرب اصلا در مورد خیانت زن و رابطه نامشروع و تولید جنین غیر شرعی صحبت نکرده است.»

دبیر حقوق بشر قوه قضاییه ایران بدون آنکه اشاره به «خیانت مرد» را ضروری بداند گفت:« یکی از شرایطی که غرب برای ورود ترکیه به اتحادیه اروپا داشت این بود که ترکیه باید قانون سنگسار را حذف کند (که) هدف از این خواست، تنها ترویج زنا در جامعه اسلامی است.»

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • 'Syrian conflict is a war targeting Iran' - RT
    • Mich. family fights for man's release from Iran prison - USA Today - USA TODAY
    • Iran's carpet weavers return to the loom - Financial Times
    • Iran electoral watchdog hints at Rafsanjani rejection - Reuters
    • Iran unveils its 'hostility' towards Bahrain in unprecedented verbal salvo - Middle East Online