Home

دادستان تهران: ۳۰۰ متهم به قاچاق مواد مخدر در آستانه اعدام هستند

30 May 2011

Font Size + | - Reset

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، روز يکشنبه گفته است، ۳۰۰ متهم به قاچاق مواد مخدر در ايران که به اعدام محکوم شده‌اند درانتظار اجرای حکم هستند.

به گزارش رادیو فردا، عباس جعفری دولت آبادی که در مراسم توديع و معارفه سرپرستان دادگاه انقلاب اسلامی و دادستان ناحيه ۲۰ تهران صحبت می کرد، اذعان کرده است که در بين اين محکومان به اعدام «پرونده های بزرگ» وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دادستان عمومی و انقلاب تهران گفته است: «در حال حاضر ۳۰۰ محکوم به اعدام در رابطه با مواد مخدر داريم که در ميان آنها کمتر با پرونده های بزرگ روبرو هستيم و ما بايد به سوی مبارزه با کسانی که سردمداران اصلی اين جريان هستند برويم.»

دادستان تهران جزييات بيشتری در خصوص پرونده اين متهمان ارائه نکرده است.

نهادهای بين المللی مدافع حقوق بشر می گويند، ايران پس از چين بيشترين ميزان اعدام ها را دارد.

در همين زمينه، به گفته سازمان عفو بين الملل، حکومت جمهوری اسلامی اجرای حکم اعدام ۲۵۲ نفر را در سال گذشته را تاييد کرده است، ولی گزارش های معتبر حاکی از اعدام بيش از ۳۰۰ نفر است.

اين در حالی است که خبرگزاری فرانسه می گويد، براساس گزارش رسانه‌های داخلی ايران از آغاز سال ۲۰۱۱ تاکنون، يعنی در حدود پنج ماه، ۱۴۳ نفر در اين کشور اعدام شده اند.

مقامات جمهوری اسلامی می گويند، نزديک به سه‌چهارم موارد اعدام در ايران مربوط به قاچاق مواد مخدر است، و همچنين اجرای حکم قصاص در شمار موارد اعدام نيست.

عباس جعفری دولت آبادی در بخش ديگری با اشاره به اضافه شدن روانگردهای صنعتی به جرايم مواد مخدر گفت: «هنوز احکام جدی در اين رابطه اجرا نشده و بايد دادسرای انقلاب تهران و دادگاههای ويژه مواد مخدر با سرعت عمل بيشتری در حوزه مواد مخدر صنعتی ورود پيدا کند.»

دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنين اضافه کرده است: «دستگيری های با موضوع مواد روانگردان بيش از حد انتظار بود و پرونده های سنگينی در اين رابطه تشکيل شده است.»

در حالی دادستان از بازداشت های بيش از حد و انتظار در حوزه مواد مخدر خبر داده است که پيشتر مقامات انتظامی جمهوری اسلامی گفته بودند مصرف رونگردان ها و مواد مخدر صنعتی به زودی جايگزين مواد مخدر در ايران خواهد شد.

اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده نيروی انتظامی ، بيست و هفتم ارديبهشت سال جاری گفته بود، که «مصرف روانگردان به زودی جای مصرف مواد مخدر را می‌گيرد.»

در همين زمينه پيشتر سازمان ملل متحد در گزارشی از تغيير الگوی مصرف مواد مخدر به مواد رونگردان خبر داده بود.

طبق اين گزارش مواد رونگردان که با فرمول های شيميايی و در آزمايشگاهها تهيه می شود به عنوان الگوی جديد اعتياد در جهان ارزيابی می شود.

در همين حال، براساس قوانين تازه جمهوری اسلامی ايران حمل بيش از ۳۰ گرم مواد روانگردان مجازات اعدام را در پی دارد.

معاون قضايی دادستان کل کشور دي ماه سال گذشته گفته بود، بر اساس قانون جديد، برای قاچاقچيان مواد مخدر صنعتی، از جمله شيشه و قرص های اکستاسی، مجازاتی مانند قاچاقچيان هرويين و مرفين اعمال خواهد شد.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

Editor's choice
  • Egypt: the Power of the State and the Authority of the Street
  • Will the real Martin Luther King stand up? By Zihni Özdil
News Persian

titr کاهش ۴۰ ميليارد دلاری درآمد نفتی ایران در سال

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی

titr اوباما خواهان حل دیپلماتیک مناقشه اتمی ایران شد

اسراییل: دیپلماسی و تحریم ناتوان است

titr رئیس مجلس ایران: در صحنه بین‌الملل با مصاف سختی مواجه هستیم

«ربط دادن مشکلات به تحریم، ندیدن واقعیت است»

News English

titr Iran’s supreme leader ‘likes’ Facebook despite ban

Critical comments removed

titr Iran sidesteps sanctions to export its fuel oil

Iran is dodging Western sanctions

titr Iran might let diplomats visit Parchin

“Allegations about Parchin is ridiculous”