متهم شدن مشایی به تلاش برای تماس با آمریکا
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰
دو نماینده جناح اکثریت مجلس ایران اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد و همفکران او را متهم کردند که در صدد ارتباط با آمریکا و دشمنان خارجی حکومت ایران هستند.
به گزارش بیبیسی، اظهارات آقایان فدایی و سروری، امروز ۲۸ اردیبهشت (۱۸ مه)، به ترتیب در خبرگزاری های مهر و فارس منتشر شده و در برگیرنده انتقاداتی بسیار تند علیه “جریان انحرافی” است. “جریان انحرافی” اصطلاحی است که از سوی محافظه کاران منتقد دولت، برای اشاره به آقای مشایی و همفکرانش به کار می رود.
آقای فدایی در بخش دیگری از سخنان خود، ادعا کرده که این جریان برای برقراری ارتباط با “سرویس های جاسوسی بیگانه” می کوشد و آقای سروری نیز وعده داده که در آینده “ارتباط جریان انحرافی با دشمنان و بیگانگان شفافتر از امروز خواهد شد و مردم نیز به روابط پنهانی پیخواهند برد”.
اخیرا تازه ترین شماره هفته نامه شما، ارگان جمعیت موتلفه اسلامی، اظهارات محمدتقی مصباح یزدی را به چاپ رسانده بود که آقای مشایی را تلویحا به “ارتباط با برخی از مقامات خارجی” متهم می کرد.
آقای مصباح یزدی، که از مهمترین نظریه پردازان حکومت ایران محسوب می شود، در ادامه سخنان خود گفته بود: “ایشان سفرهای متعددی به کشورهای خارجی، اعم از شرق و غرب داشته و با بالاترین شخصیتهای آن کشورها ملاقات کرده و اخبارش هم در هیچ جا منعکس نشده است.”
محمد تقی مصباح یزدی در ادامه افزوده بود: “اگر قضیه به همین شکل پیش برود و قدرت و ریاست هم دست چنین فردی بیفتد، بودجه مملکت هم در اختیارش قرار بگیرد و به احتمال ۹۹ درصد کمکهای خارجی هم به آن ضمیمه شود، ببینید چه بساطی در کشور راه میافتد و چگونه در میان جوانان جا میافتد که کسی در مملکت سر کار است، بالاتر از ولیفقیه است و اصلاً خودش با امام زمان ارتباط دارد.”
یک هفته پیش، روزنامه کیهان نیز با طرح ادعای همکاری برخی از منسوبان محمود احمدی نژاد با افراد متهم به ارتباط با مقام های آمریکایی، از آنها خواسته بود تا از رفتار “غیرشفاف” در این زمینه بپرهیزند.
این روزنامه که مدیر مسئول آن توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران تعیین می شود، در سرمقاله خود از “رفتارهای پرخطر” برخی همکاران رئیس جمهوری که “به اسم تعامل با ایرانیان مقیم خارج از کشور” انجام می شود، انتقاد کرده بود.
انتقاد کیهان در شرایطی مطرح می شد که مجلس ایران به تازگی بودجه پیشنهادی دولت برای “شورای ایرانیان مقیم خارج از کشور” به ریاست اسفندیار رحیم مشایی را به علت “استفاده ناصحیح از اعتبارات” حذف کرده بود.
یک ماه پیش، روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران ایران نوشته بود که “جریان انحرافی اصولگرایان” در سال جاری، پیگیری موضوعاتی همچون “ارتباط با آمریکا” و “دفاع از تبادل سوخت هستهای” را در دستور کار خود قرار داده است.
عده ای از مدافعان دولت دهم، اتهامات طرح شده علیه اسفندیار رحیم مشایی در زمینه های مختلف را تلاشی هدایت شده از سوی رقبای محافظه کار آقای احمدی نژاد برای تضعیف رئیس دولت می دانند.
۱۰ روز پیش روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به خبرهایی غیر رسمی در مورد “تلاش های اسفندیار رحیم مشایی برای گشودن باب مذاکره با آمریکا” نوشته بود که آقای مشایی “علائم متعددی فرستاده مبنی بر اینکه مایل به دیدار با مقام های آمریکایی است”.
این روزنامه در ادامه، به نقل از برخی “مقام های آمریکایی” آورده بود که دولت باراک اوباما تاکنون از تلاش های رئیس دفتر محمود احمدی نژاد برای مذاکره استقبال نکرده، “احتمالا به این علت که برای واشنگتن مشخص نیست که آقای مشایی چه کسانی را [در حکومت ایران] نمایندگی می کند و هدف او برای مذاکره ممکن است چه باشد.”
این روزنامه آمریکایی همچنین اظهارات “یک مقام ارشد دولت آمریکا” را نقل کرده بود که اعتقاد داشت “محمود احمدی نژاد علاقه مند است تا در خارج از ایران به رسمیت شناخته شود و مشایی ابزار او برای انجام این کار است.”
واشنگتن پست افزوده بود: “اگرچه باراک اوباما هرگز از دعوت خود از ایران برای مذاکره صرف نظر نکرده، اما مذاکره کردن با یک جناح واحد در ایران، اقدامی پر مخاطره است.”
تاکنون هیچ منبع دیگری ادعاهای واشنگتن پست را در مورد تلاش های آقای مشایی برای نزدیک شدن به مقام های آمریکایی تایید نکرده است.

کلیدواژه ها: آمریکا, مشایی |
