«خامنهای میخواهد خبرگزاری ايرنا را پايگاه رهبری کند»
29 Apr 2011
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعيهای اعلام کرد آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، میخواهد خبرگزاری ايرنا را به پايگاه اطلاعرسانی رهبری تبديل کند.
به گزارش رادیو زمانه، اشاره گزارشگران بدون مرز به واکنش روز شنبه سوم ارديبشهت ۹۰ از سوی دفتر رهبر جمهوری اسلامی ايران به نحوه انتشار سخنان آيتالله خامنهای در خبرگزاری جمهوریاسلامی ايران (ايرنا) است.
دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران در اين اطلاعيه، نحوه انتشار سخنان آیتالله خامنهای در خبرگزاری ایرنا را در رابطه با جريانات اخير مربوط به وزير اطلاعات،«ناقص و غيرمسئولانه» ناميده بود.
آيتالله خامنهای طی سخنانی در جمع مردم استان فارس با اشاره به جريانات مربوط به کنارهگيری و ابقای وزير اطلاعات گفته بود: «در قضيه اخير (برکناری وزیر اطلاعات) احساس شد از مصلحت بزرگی غفلت شده است.»
خبرگزاری ايرنا در خبر اوليه خود که مورد اعتراض دفتر آيتالله خامنهای قرار گرفت، اين بخش از سخنان وی را انعکاس نداده بود.
اين خبرگزاری همچنين هفته گذشته از انتشار خبر مخالفت آيتالله خامنهای با کنارهگيری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات به مدت چند روز خودداری کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز در ادامه اطلاعيه گفته است «تشديد جنگ قدرت ميان جناح خامنهای و احمدینژاد از رسانههای طرفدار دولت قربانی گرفت.»
اين بخش از اطلاعيه به اختلاف رئيسجمهور و رهبر جمهوری اسلامی ايران بر سر برکناری وزير اطلاعات اشاره دارد.
اين اطلاعيه افزوده «چندين سايت طرفدار رئيسجمهور که با انتشار خبرهایی از تصميم وی مبنی بر برکناری وزير اطلاعات حمايت میکردند، مسدود شدند.»
طی هفته گذشته، چندين سايت حامی محمود احمدینژاد از جمله دولتيار، محرمانهنيوز و رهوا فيلتر شدند.
محمود احمدینژاد نیز پس از این رخدادها، تاکنون از شرکت در جلسات هیأت دولت خودداری کرده است.
پيش از اين وبسايتهای پشتيبان دولت نوشتند محمود احمدینژاد پس از برکناری حيدر مصلحی، وزير اطلاعات و سپس ابقای وی توسط آيتالله علی خامنهای، به نشانه «اعتراض» از حضور در نهاد رياستجمهوری خودداری کرده است.
منابع خبری در ايران روز سهشنبه ششم ارديبهشتماه جاری «برکناری مصلحی از وزارت اطلاعات، برکناری سعيد جليلی از شورای عالی امنيت ملی و انتصاب اسفنديار رحيممشايی بهعنوان معاون اول رئيسجمهور» را از «شروط» محمود احمدینژاد برای بازگشت به دفتر کارش عنوان کردند.
اين خبر از سوی منابع نزديک به وبسايت رجانيوز نيز تأييد شد.
گزارشگران بدون مرز که انجمنی بينالمللی در دفاع از آزادی رسانهها است، در اين اطلاعيه گفته در ايران وکلا و روزنامهنگاران همچنان «هدف سرکوب» هستند.
این انجمن مدافع آزادی همچنین بازداشت محمد سيفزاده، وکیل دادگستری و علیرضا رجايی، فعال سیاسی را محکوم کرده است.
محمد سيفزاده، وکيل دادگستری و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر از سوی مأموران امنيتی بازداشت شده و در زندان اروميه است.
مرضيه نيکآرا، وکيل محمد سيفزاده به کميته گزارشگران حقوق بشر گفته است پرونده آقای سيفزاده در حال حاضر در شعبه ششم بازپرسی اروميه تحت بررسی است. وی اتهام وارده به موکلش را «اقدام عليه امنيت ملی از طريق خروج غيرقانونی از مرز» عنوان کرد.
به گفته مرضيه نيکآرا، محمد سيفزاده در بازجويیها اين اتهام را نپذيرفته و گفته که به منظور انجام کار تحقيقاتی به اروميه آمده است.
علیرضا رجايی، فعال ملی- مذهبی و روزنامهنگار نیز یکشنبه چهارم ارديبهشت جاری بازداشت شد.
خبرگزاری فارس با اعلام اين خبر، دليل دستگيری وی را «ارتکاب جرايم امنيتی» عنوان کرده است.
علیرضا رجايی عضو شورای فعالان ملی- مذهبی است و سردبيری نشريه ايران فردا را بر عهده داشته است. وی همچنين دبير سياسی بسياری از روزنامههای اصلاحطلبان از جمله روزنامههای جامعه، توس، نشاط، عصر آزادگان و خرداد بود.

کلیدواژه ها: ایرنا, خامنهای, گزارشگران بدون مرز |
