هشدار وزیر خارجه امارات و مفتی اعظم مصر به ایران
21 Apr 2011
وزیرخارجه امارات متحده عربی و مفتی اعظم مصر از جمهوری اسلامی ایران خواستند که از دخالت در مسائل داخلی کشورهای عربی منطقه بپرهیزد. دولت بحرین پیش از این ایران را به تحریک شیعیان این کشور متهم کرده است.
به گزارش دویچهوله، از زمان آغاز ناآرامیهای بحرین، مناسبات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تیرهتر از همیشه شده است. اکنون، شیخ عبدالله بن زاید آلنهیان وزیر خارجه امارات متحده عربی از تهران میخواهد که سیاست منطقهای خود را مورد تجدیدنظر قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، امروز (چهارشنبه ۳۱ فروردین، ۲۰ آوریل) وزیر خارجه امارات متحده عربی در یک کنفرانس خبری مشترک با کاترین آشتون مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ایران باید به وحدت و استقلال ملی کشورهای حوزه خلیج فارس احترام بگذارد و اجازه ندارد در مسائل داخلی این کشورها دخالت کند.»
کنفرانس خبری وزیر خارجه امارات متحده عربی و مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا در پی نشست مشترک وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در ابوظبی برپا شد. ریاست این کنفرانس را شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان به عهده داشت.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود تاکید میکند که ایران پشتیبانی خود را از اکثریت شیعی بحرین پنهان نمیکند و به تصمیم عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای اعزام نیرو به این کشور اعتراض دارد. به همین دلیل، حکومتهای عربی خلیج فارس، تهران را متهم میکنند که قصد بیثبات کردن منطقه را دارد.
همزمان با وزیرخارجه امارات متحده عربی، “احمد محمد الطیب” مفتی اعظم مصر و شیخ پرنفوذ الازهر نیز در یک کنفرانس خبری که در قاهره تشکیل شد، به ایران هشدار داد که از دخالت در امور داخلی کشورهای عربی بپرهیزد. الطیب بزرگترین مقام مذهبی اهل سنت است. وی گفت:«آنچه که در کشورهای عربی میگذرد موضوعی داخلی است و فقط به ملتهای همین منطقه مربوط میشود.»
رسانههای دولتی ایران، اظهارات شیخ احمد محمد الطیب را خصمانه توصیف کردند.
به دنبال تیرگی مناسبات ایران و بحرین، تهران و منامه سفرای خود را احضار کردند. ایران تاکنون با ارسال سه نامه به مجامع بینالمللی خواستار خروج نیروهای خارجی از خاک بحرین شده است. متقابلا بحرین اعلام کرده که دو ایرانی را به اتهام جاسوسی محاکمه خواهد کرد. پیشتر، کویت نیز دو ایرانی و یک شهروند خود را به اتهام عضویت در یک شبکه جاسوسی برای ایران به اعدام محکوم کرده بود.
در پی صدور این حکم، کویت همچنین سه دیپلمات ایرانی را از خاک خود اخراج کرد. جمهوری اسلامی نیز با عمل متقابل به این اقدام کویت پاسخ داد.
پیش از سقوط حسنی مبارک، آیتالله خامنهای با ایراد خطبه عربی در مراسم نماز جمعه تهران، تحولات مصر و تونس را دنباله انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ ایران خواند. این اظهارات حتی با اعتراض اخوان المسلمین مصر روبرو شد.

کلیدواژه ها: ایران, بحرین, دخالت, مصر |
