«ساکنان اردوگاه اشرف میتوانند به ایران برگردند»
۲۵ فروردین ۱۳۹۰
حسن داناییفر، سفیر ایران در عراق گفته است ساکنان اردوگاه اشرف در صورت تمایل میتوانند به ایران بازگردند.
به گزارش زمانه، داناییفر به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: «این افراد (ساکنان اردوگاه اشرف) در صورت تمایل و نداشتن پرونده قضایی در عراق و ایران میتوانند به ایران یا هر کشور دیگری بروند و پاسپورت نیز در اختیارشان قرار میگیرد.»
اردوگاه اشرف، پایگاه نظامی سازمان مجاهدین خلق ایران است که در فاصله ۱۰۰ کیلومتری بغداد و ۸۰ کیلومتری مرز ایران در شرق عراق قرار دارد.
این اردوگاه در سال ۱۳۶۵ خورشیدی و پس از انتقال نیروهای اصلی سازمان مجاهدین خلق به عراق بنیاد گذاشته شد.
پس از حمله نظامی ایالات متحده امریکا به عراق در سال ١٣٨٢ این پایگاه در اختیار نیروهای امریکایی قرار گرفت و نیروهای مسلح آن خلع سلاح شدند. نیروهای عراقی از دی ماه سال ١٣٨٨ کنترل این کمپ را دست گرفتهاند.
دولت ایران از سازمان مجاهدین خلق به نام «گروهک تروریستی منافقین» نام میبرد.
به گفته سفیر ایران در عراق، در حال حاضر سه هزار نفر در اردوگاه اشرف به سر میبرند که از بین آنها ۱۰۰ نفر در کشورهای ایران و عراق پرونده قضایی دارند.
داناییفر همچنین گفت در حال حاضر وضعیت اردوگاه اشرف به حالت «عادی» برگشته است.
سفیر ایران در عراق: در حال حاضر سه هزار نفر در اردوگاه اشرف به سر میبرند که از بین آنها ۱۰۰ نفر در کشورهای ایران و عراق پرونده قضایی دارند
وی گفت: «درگیریهای هفته گذشته چند ساعتی به طول انجامید و دلیل آن این بود که ارتش عراق در پی آن بود بخشی از این اردوگاه را که خالی و مورد ادعای کشاورزان آن منطقه بود، در اختیار کشاورزان قرار دهد که در حال حاضر براساس اخبار منتشر شده این اتفاق افتاده است.»
به گفته داناییفر، «دولت عراق ماندن این افراد در این کشور را غیرقانونی میداند و اعلام کرده است چنانچه آنها به سرعت از عراق خارج نشوند، به طور قانونی برخورد خواهد کرد.»
روز شنبه ١٩ فروردین جاری نیروهای عراقی با گردانهای زرهی به اردوگاه اشرف حمله کردند.
علی غیدان، فرمانده نیروی زمینی ارتش عراق، تعداد جانباختگان اردوگاه اشرف در جریان این درگیری را سه نفر اعلام کرده است. به گفته وی این سه نفر خود را به زیر تانکهای عراقی انداخته و کشته شدهاند. اما مجاهدین خلق میگویند که در این حمله بیش از ٣٠ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدهاند.
آنها اعلام کردهاند که هشت نفر از کشتهشدگان زن هستند.»
در پی حمله نیروهای نظامی دولت عراق به اردوگاه اشرف، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی بیانیهای اعلام کرد که همواره از دولت عراق خواسته است که به حقوق انسانی ساکنان اردوگاه اشرف احترام بگذارد و از به کارگیری خشونت پرهیز کند. در این بیانیه از دو طرف خواسته شده که با «خویشتنداری» به دنبال یافتن راهحلی مسالمتآمیز باشند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز اعلام کرده است نیروهای نظامی عراق از ورود خبرنگاران به کمپ اشرف جلوگیری میکنند.

کلیدواژه ها: اشرف, ایران, مجاهدین خلق |
