Home

احتمال اعدام سه نفر در کویت به اتهام جاسوسی برای ایران

30 Mar 2011

Font Size + | - Reset

دادگاهی در کویت روز سه‌شنبه ۲۹ مارس، دو ایرانی و یک شهروند کویت را به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم کرد. فرد دیگری از این “شبکه جاسوسی” که سوری‌تبار است به زندان ابد محکوم شده است.

به گزارش دویچه‌وله، رأی دادگاه کویت در مورد اعضای شبکه‌ی متهم به جاسوسی برای ایران روز سه‌شنبه ۲۹ مارس صادر شد. احکام صادرشده قابل تجدیدنظرخواهی هستند. به گزارش خبرگزاری فرانسه دو متهم دیگر این شبکه‌ که یک زن و مرد ایرانی‌تبار هستند، از اتهام‌های وارده تبرئه شده‌اند.

سه متهم محکوم به اعدام و فرد سوری‌تباری که به حبس ابد محکوم شده، هنگام بازداشت در ماه مه ۲۰۱۰ در ارتش کویت خدمت می‌کرده‌اند.

دادگاه افراد متهم به جاسوسی در تابستان گذشته (اوت ۲۰۱۰) به‌طور علنی آغاز شد. افراد تحت محاکمه متهم بودند که اطلاعاتی درباره ارتش کویت و واحدهای نظامی آمریکا که در کویت مستقر هستند، جمع‌آوری کرده و همراه تصاویری از تاسیسات نظامی این کشور به سپاه پاسداران ایران تحویل داده‌اند.

خبر کشف شبکه جاسوسی سپاه پاسداران ایران در کویت در روز اول ماه مه ۲۰۱۰ (۱۱اردیبهشت ۱۳۸۹) در روزنامه کویتی القبس منتشر شد. این روزنامه به نقل از مقام‌های ارشد اطلاعاتی کویت نوشت که دست‌کم ۷ فرد مظنون دستگیر شده‌اند. برخی از این افراد در وزارت دفاع و وزارت کشور کویت کار می‌کردند. بنابر این گزارش ۶ یا ۷ نفر دیگر از اعضای شبکه موفق به فرار شده‌اند.

براساس گزارش روزنامه القبس، از محل بازداشت افراد شبکه، یک سیستم مخابراتی پیشرفته، مدارک محرمانه و ٢٥٠هزار دلار پول نقد نیز به دست آمده است. اعضای شبکه‌ی کشف‌شده، به عنوان توریست یا برای درمان پزشکی و زیارت از اماکن مذهبی، بارها به ایران سفر کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه متهمان در دادگاه، ضمن رد اتهام‌های وارده، ادعا کردند که زیر شکنجه وادار به اعتراف شده‌اند.

دولت ایران هر نوع ارتباط با این شبکه متهم به جاسوسی را رد کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یک روز پس از انتشار گزارش‌های مربوط به کشف شبکه جاسوسی ایران، این گزارش‌ها را “بی‌پایه و اساس” خواند. روابط عمومی سپاه پاسداران نیز گفت که انتشار این گونه اخبار بخشی از “پروژه سپاه‌هراسی” است. در کویت ۴۵ هزار ایرانی‌تبار کار و زندگی می‌کنند.

کویت یکی از کشورهای مهم منطقه خلیج فارس برای نقل و انتقال نیروهای نظامی آمریکا به عراق است. در این کشور چندین پایگاه نظامی آمریکایی وجود دارد که بزرگترین آن پایگاه “اریفجان” است که در ۷۰ کیلومتری شهر کویت قرار دارد. در این پایگاه حدود ۱۵ هزار سرباز آمریکایی مستقر هستند.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Israeli and Saudi leaders could lose out if Iran deprives the US of its enemy - Irish Times
    • Hope for Iranian who survived botched hanging as sharia expert doubts ruling - The Guardian
    • Iran leveraging its nuclear program to boost global, regional standing - Haaretz
    • Amid changing atmosphere in Iran, opposition leaders scent freedom - Jerusalem Post
    • As Iran Shifts, Hard-Liners See Threat to Battle Cry - New York Times
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.