Home

ویکی‌لیکس: استرالیا برنامه اتمی ایران را برای بازدارندگی می‌داند

14 Dec 2010

Font Size + | - Reset

روزنامه استرالیایی “سیدنی مورنینگ هرالد” با استناد به مکاتبات دیپلماتیک آمریکا گزارش داده است که دولت استرالیا هدف از برنامه اتمی ایران را برای بازدارندگی می داند و دستیابی ایران به این سلاح ها را “اجتناب ناپذیر” قلمداد می کند.

به گزارش بی‌بی‌سی، این روزنامه اسناد دیپلماتیک آمریکا را به طور اختصاصی از گروه افشاگر ویکی لیکس دریافت کرده که اخیرا انتشار بخش هایی از مکاتبات دیپلماتیک آمریکا را شروع کرده است.

براساس این گزارش دولت استرالیا برخلاف دولت آمریکا ایران را یک “کشور یاغی” نمی داند و معتقد است که ایران برای بازدارندگی این برنامه را دنبال می کند.

اما براساس این گزارش “اداره ارزیابی ملی” استرالیا در این نگرانی با واشنگتن سهیم است که تلاش ایران برای دستیابی به سلاح های اتمی می تواند به یک جنگ متعارف یا اتمی منجر شود و اشاره می کند که بروز جنگ میان اسرائیل و ایران بزرگترین خطر برای ثبات خاور میانه است.

“اداره ارزیابی ملی” (او ان اِی) استرالیا تحولات استراتژیک، اقتصادی و سیاسی جهان را برای نخست وزیر و وزرای عالی رتبه در کابینه امنیت ملی این کشور تحلیل و ارزیابی می کند.

ایران اتهام غرب دایر بر تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را رد می کند.

بنابه گزارش “سیدنی مورنینگ هرالد” اداره ارزیابی استرالیا معتقد بود که “دستیابی ایران به سلاح های اتمی اجتناب ناپذیر است.”

براساس یک مکاتبه دیپلماتیک آمریکا از کانبرا در سال 2008، پیتر وارگس رئیس وقت “اداره ارزیابی ملی” استرالیا نوشت: “اشتباه است اگر ایران را یک ‘کشور یاغی’ تلقی کنیم.”

در این مکاتبات آمده است که اداره ارزیابی ملی استرالیا در پی یک دیدگاه متوازن از ایران، بیشتر به عنوان یک بازیگر پیشرفته دیپلماتیک است، تا کشوری که براساس هوا و هوس یا به صورت غیرمنطقی عمل می کند.

براساس این گزارش تحلیلگران اطلاعاتی استرالیا همچنین معتقدند که “صرفنظر از 20 سال خصومت ورزی ایران (مقابل آمریکا) و شعارهای مرتبط با آن، دیدگاه های رژیم ایران ریشه های خیلی کم عمقی دارد.”

به نوشته سازمان امنیت استرالیا “موثرترین راه برای اینکه ایران از امنیت ملی خود اطمینان حاصل کند، برقراری روابطی استراتژیک با آمریکا از طریق یک ‘معامله بزرگ’ است.”

دولت آمریکا انتشار اسناد دیپلماتیک این کشور توسط ویکی لیکس را محکوم کرده است با این حال تاکنون دست به اقدامی حقوقی علیه این گروه نزده است.

جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی لیکس که به اتهام تعرض جنسی در سوئد تحت تعقیب است اخیرا توسط پلیس بریتانیا تحت بازداشت قرار گرفته است.

‘مشمئزکننده’

به نوشته روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، مکاتبات دیپلماتیک آمریکا نشان می دهد که دولت استرالیا هم تحت سرپرستی کوین راد نخست وزیر سابق و هم جانشین او، جولیا گیلارد، عموما از اسرائیل حمایت می کند.

اما براساس این مدارک دولت استرالیا همچنین نسبت به احتمال حمله اسرائیل به ایران ابراز نگرانی کرده است.

به نوشته روزنامه استرالیایی، محکومیت شدید محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران توسط کوین راد باعث اقدامات تلافی جویانه تهران علیه سفارت استرالیا شده بود.

این روزنامه جزئیات اقدامات ایران را فاش نکرد اما نوشت که ایران انجام کارهای روزمره را برای سفارت استرالیا دشوار کرده بود.

براساس یکی از مکاتبات، کوین راد به یووال راتم، سفیر اسرائیل در استرالیا، گفته بود که احمدی نژاد یک “شخص مشمئز کننده در همه ابعاد” است و افزوده بود که سخنان احمدی نژاد در مورد اسرائیل “دل او را آشوب می کند.”

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • US warns of calamity if Iran nuclear deal scrapped - CNN International
    • Kurdistan to export oil through Iran - Rudaw
    • US roadshows aim to guide groups through Iran sanctions maze - Financial Times
    • Top Iranian general: Iran preparing for all-out war with the US - Arutz Sheva
    • Air France Faces Backlash Over Veil Policy on Route to Iran - New York Times
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.