Home

کلینتون، ایران را خطری منطقه ای دانست

30 Nov 2010

Font Size + | - Reset

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفته که پیام های دیپلماتیک افشا شده توسط ویکی لیکس بیانگر این است که بسیاری از کشورهای منطقه ایران را ‘خطری جدی’ می دانند.

به گزارش رادیو فردا، هیلاری کلینتون در عین حال ضمن محکوم کردن اقدام ویکی لیکس، آنرا حمله به جامعه بین المللی خواند.

وی این سخنان را روز دوشنبه (۲۹ نوامبر) پس از دیدار با احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، در یک کنفرانس خبری در واشنگتن، بیان کرد.

خانم کلینتون گفت اطلاعاتی که به پیام های دیپلماتیک درز کرده نسبت داده شده نشان می دهد: “در نگاه بسیاری از کشورهای همسایه ایران، (این کشور) خطری جدی بوده و فرای منطقه نیز یک نگرانی جدیست.”

وی افزود: “در هر جلسه ای که در سراسر جهان شرکت می کنم چیزی که مطرح می شود نگرانی درباره اقدامات و مقاصد ایران است.”

مقام های ارشد جمهوری اسلامی ضمن رد این اتهام، حضور نظامی آمریکا در منطقه را عامل بی ثباتی خاورمیانه می دانند.

محمود احمدی‌ نژاد، رئیس جمهوری ایران، روز دوشنبه حدود ۲۵۱ هزار سند محرمانه منتشر شده توسط ویکی لیکس را فاقد ارزش و اعتبار خواند و انتشار آنها را یک “شیطنت” دانست که بر روابط ایران با سایر کشورها تاثیری نخواهد گذاشت.

بر اساس این اسناد، رهبران اسرائیل، عربستان سعودی، قطر، بحرین و امارات متحده عربی، برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود دانسته و خواهان حمله آمریکا برای توقف آن شده بودند.

بنا بر این مدارک، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، به طور محرمانه آمریکا را به بمباران تاسیسات اتمی ایران تشویق کرده و گفته بود: “سر این مار را قطع کنید.”

این پیام های دیپلماتیک حاکی از آن است که شیخ محمد زائد آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات، نیز ایران را “تهدیدی علیه موجودیت” کشورش دانسته بود.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اقدام ویکی لیکس را حمله به جامعه بین المللی توصیف کرد.

به گفته وی، انتشار یکجای این مدارک نه فقط حمله به منافع ملی آمریکاست بلکه “این حمله ای به جامعه بین المللی است: پیمان ها و همکاری ها، گفتگوها و مذاکراتی که برای محافظت از امنیت جهانی و پیشبرد رونق اقتصادی انجام می شود.”

اریک هولدر، وزیر دادگستری آمریکا، تاکید کرده که تحقیقات درباره منبع درز این اسناد ادامه دارد.

بر اساس این اسناد، دولت آمریکا سال گذشته برنامه ای برای جاسوسی درباره بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، دستیاران ارشد وی و نیز نمایندگان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد راه اندازی کرده بود.

بنا بر این اسناد، آمریکا به ویژه می خواسته است بداند که موضع بان کی مون درباره ایران و برنامه هسته ای این کشور و نیز موضع چین و روسیه درباره تحریم ایران و نیز وضع حقوق بشر در ایران چیست.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Oil price plummet won't help US with Iran or Russia - Reuters Blogs (blog)
    • Netanyahu: Iran is America's enemy, not its partner - Jerusalem Post
    • Veterans, families, sue six banks claiming they helped Iran fund terror groups - Fox News
    • Russia steps up nuclear plans in Iran as talks near deadline - CNN
    • Russia Signs Nuclear Reactor Deal With Iran - Wall Street Journal
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.