گفتوگوی صریح مدودف و احمدینژاد
19 Nov 2010
دمیتری مدودف در ملاقات با محمود احمدینژاد در شهر باکو، بر تداوم برنامهصلحآمیز هستهای ایران تاکید کرده است. یک مقام روسی گفته که طرفین در این دیدار از پرداختن به هیچ موضوعی، حتی “مسائل ناخوشایند” پرهیز نکردهاند.
به گزارش دویچهوله، سرگئی پریخودکو، مشاور ارشد سیاست خارجی روسیه به خبرگزاری فرانسه اظهار داشت که دمیتری مدودف در گفتوگوی خود با محمود احمدینژاد به نیروگاه بوشهر و همکاری روسها در راهاندازی آن اشاره کرده است.
پریخودکو، پیش از ملاقات روسای جمهور ایران و روسیه به خبرنگاران گفته بود: « ما باید از جدیت و تمایل رییسجمهور ایران برای ادامه مذاکرات هدفمند با جامعه جهانی مطمئن شویم.» وی پس از پایان دیدار دو مقام یاد شده، تصریح کرد که گفتوگوهای آنان شامل موارد “ناخوشایند” نیز بوده است.
سرگئی پریخودکو به خبرنگاران گفت که رییسجمهور روسیه در این ملاقات، ارزیابی صریح خود از تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل در قبال جمهوری اسلامی و تحریمهای بینالمللی علیه ایران را مطرح کرده است.
مشاور رییسجمهور روسیه از کشیده شدن گفتوگوهای طرفین به ضرورت توسعه مناسبات با ایران نیز خبر داد. وی گفت: «ما مایلیم روابط تجاری و اقتصادی خود را کشور همسایه خود حفظ کنیم، ولی روشن است که این امر تا جابی خواهد بود که شامل تحریمهای مندرج در قطعنامههای سازمان ملل نباشد.»
به نقل از سرگئی پریخودکو، رییس جمهور روسیه، نیروگاه بوشهر را نمونهای از همکاری دو کشور دانسته که زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی جریان دارد.
دیدار احمدینژاد و مدودف در حالی صورت گرفت که خودداری روسیه از تحویل سامانههای پدافندی اس ۳۰۰ به ایران، بر مناسبات دو کشور سایهافکنده است. روسیه در میانه ماه مهر سال جاری اعلام کرد که در همسویی با تحریمهای شورای امنیت، این سامانهها را به ایران نمیفروشد و پیشپرداخت ایران در این قرارداد را پس میدهد. این قرارداد درسال ۲۰۰۵ میان دو کشور به امضا رسیده بود.
دولت ایران با انتقاد از این تصمیم و تاکید بر دریافت خسارت، اعلام کرده که نیازی به کمک روسیه ندارد و خود، طراحی و ساخت نوعی سامانه موشکی با برد بلند را آغاز کرده است.
روسیه با وجود حمایت از چهارمین قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران، همواره مخالفت خود با تحریمهای یکجانبه علیه این کشور را ابراز داشت است. ایرنا، خبرگزاری جمهور اسلامی، در این خصوص نوشته که سرگئی پریخودکو در آستانه سفر مدودف به باکو گفته که روابط تهران و مسکو تحت تاثیر تحریمهای یکجانبه آمریکا قرار نخواهند گرفت.
کنفرانس مطبوعاتی احمدینژاد با حمله وی به پیمان ناتو و دولت آمریکا آغاز شد و با پرسشهایی پیرامون سنگسار و روابط ایران با ارمنستان ادامه یافت. رییسجمهور ایران در پاسخ به مجازات سنگسار و حکم صادره علیه سکینه محمدی آشتیانی، از نقض حقوق بشر و اعدام زنان در آمریکا سخن راند. احمدینژاد با تاکید بر اینکه هماینک، ۵۳ زن در آمریکا در انتظار اعدام خود هستند، سکوت و عدم واکنش رسانهها و مجامع بینالمللی در این زمینه را محکوم کرد.
محمود احمدینژاد گفت که قوه قضاییه ایران با دقت هرچه تمامتر در حال بررسی پرونده خانم آشتیانی است و جرایم سنگین با حساسیت بیشتر، در پنج مرحله جداگانه رسیدگی میشوند.
وی پیشتر، در سفر ماه سپتامبر خود به نیویورک اعلام کرده بود که خانم آشتیانی محکوم به سنگسار نشده و این خبری است که رسانههای آمریکایی جعل کردهاند.

کلیدواژه ها: احمدینژاد, مدودف, پرونده هستهای |
