Home

محکومیت رهبران بهایی در ایران کاهش یافت

17 Sep 2010

Font Size + | - Reset

ديان علايی، نماينده جامعه بهاييان در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه در باره کاهش حکم هفت رهبر جامعه بهايی ايران در دادگاه تجديد نظر گفت: به صورت شفاهی به يکی از وکلای بازداشت شدگان اطلاع داده شد که اين حکم به ۱۰ سال زندان کاهش يافته است.

به گزارش رادیو فردا، ديان علايی می گويد: همان طور که هنوز حکم بيست سال زندان رهبران جامعه بهايی به وکلا ابلاغ نشده، خبر کاهش زندان هفت نفر بازداشتی به صورت شفاهی به يکی از وکلا اطلاع داده شده است. رهبران بهایی همچنین از زندان اوین به زندان گوهردشت منتقل شده‌اند.

فريبا کمال آبادی، جمال الدين خانجانی، عفيف نعيمی، سعيد رضايی، بهروز توکلی، وحيد تيزفهم و مهوش ثابت، عضو جمعی به نام «ياران» بودند که وظيفه سرپرستی جامعه بهايی در ايران را برعهده داشت و در مردادماه سال جاری در دادگاه هريک به ۲۰ سال زندان محکوم شدند.

ديان علايی در پاسخ به پرسشی درباره موثق بودن خبر کاهش حکم زندان اين هفت نفر، گفت: «اتفاقی که برای این هفت نفر افتاده غير قانونی بوده است و تاکنون اخبار درباره اتهام ها و همچنين حکم دادگاه به صورت شفاهی اعلام شده بنابراين امکان دارد که اين خبر درست باشد.»

ديان علايی اضافه کرده است:«متاسفانه چنين خبری درباره اين هفت رهبر سابق جامعه بهايی، آنها را در وضعيتی نامعلوم قرار می دهد، شرايطی که از آغاز بازداشت اين هفت نفر وجود داشته است.»

دستگاه قضايی جمهوری اسلامی اين هفت نفر را به اتهام «جاسوسی، اقدام عليه امنيت کشور و محاربه» محاکمه کرده است. آخرين جلسات دادگاه رسيدگی به اين اتهام‌ها در اواخر خرداد ماه برگزار شده و پس از سه روز به پايان رسيده بود.

اين در حالی است که جامعه جهانی بهايی با رد اين اتهامات می گويد اين افراد بی گناه هستند و فقط به خاطر «ديانت» خود تحت تعقيب قضايی قرار گرفته اند.

هفت رهبر جامعه بهایيان ايران در ارديبهشت ماه سال ۱۳۸۷ توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدند.

بنابر گزارش سازمان عفو بين الملل، بيش از سيصد هزار بهايی در ايران زندگی می کنند، اين در حالی که قانون اساسی ايران بهایيت را به رسميت نشناخته است و پيروان اين دين مورد اذيت و آزار و تبعيض قرار می گيرند.

حکومت ايران، دينی را به عنوان «دين بهایی» به رسميت نمی شناسد و به تبع آن، نه تنها از هرگونه فعاليت پيروان اين دين جلوگيری می کند، بلکه بر اساس گفته های بهایيان، آنها در ايران از بسياری حقوق اوليه شهروندان نيز محروم می شوند.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Iran's President Warns Over Missed Opportunities - ABC News
    • Russia, OPEC Said Likely To Freeze Oil Output Without Iran - RadioFreeEurope/RadioLiberty
    • Kerry meets with Gulf allies amid differences over Iran - CNN International
    • Iran should pay a price for its ballistic missile tests - Washington Post
    • Iran Plans Visit to Rival Saudis to Discuss Hajj Pilgrimage - New York Times
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.