لاریجانی: هنوز مزه استقلال قوه قضائيه چشيده نشده است
28 Jun 2010
علی لاریجانی رئيس مجلس با تاكيد بر لزوم استقلال قوه قضائيه گفت: «هنوز مزه استقلال قوه قضائيه چشيده نشده است، يك مسئول بايد با افتخار در دادگاه حاضر شود نه اينكه بهانههاي گوناگون بياورد تا در محكمه حاضر نشود».
به گزارش ايلنا، علي لاريجاني در همايش سراسري قوه قضائيه با اشاره به مبارزه آيتالله بهشتي با گروههاي التقاطي پيش و پس از پيروزي انقلاب يادآور شد: «در منازعه با بنيصدر، وي يك ديكتاتوري مدرن را در قالب الفاظ تودهاي بيان ميكرد و در روزنامه انقلاب اسلامي با نوشتن سرمقالههايي ميخواست تا مردم را عليه شهيد بهشتي بسيج كند و جالب است در حالي كه خودش نمونه يك ديكتاتور بزرگ بود ديگران را به انحصارطلبي متهم ميكرد».
وي با اشاره به خشونتهاي سياسي دهه 60 كه مشروعيت نظام، كارآمدي، وجهه بينالمللي و تضعيف الهامبخشي جمهوري اسلامي هدف گرفته بود، تصريح كرد: «در بعضي از دورهها احساس ميكرديم بعضي از افراد كه در مسئوليت بودند از اينكه انقلاب اسلامي انديشه موثري را در جهان اسلام مطرح كند احساس استغفار ميكردند».
لاريجاني در ادامه سخنان خود با اشاره به دوران مختلف دستگاه قضايي از صدر اسلام تا دوره مشروطيت و پهلوي گفت: «تجربه استقلال قوه قضائيه فقط بعد از پيروزي انقلاب به وجود آمد. چالشهاي بيروني اين قوه را در دوره فعلي بيشتر از چالشهاي دروني ميدانيم، زيرا مزه استقلال قوه قضائيه هنوز چشيده نشده است در حالي كه يك مسئول بايد با افتخار در دادگاه حاضر شود نه اينكه بهانههاي گوناگون بياورد تا در محكمه حاضر نشود، البته مشكلات دروني هم وجود دارد اما تاكيدات امام و رهبري و مصمم بودن رئيس قوه قضائيه است كه اين فرصت خوبي براي پيگيري اين هدف است».
لاريجاني با بيان اينكه اگر عدالت محقق شد نابساماني در بقيه بخشها جبران ميشود، تاكيد كرد: «اولين مساله استقلال دستگاه قضايي است و همه قوا بايد بفهمند كه اين مساله به نفع نظام اسلامي است كه قاضي بتواند در دادگاه به آساني حكم را صادر كند و اگر دشمنان خارجي زيادي داريم بايد حق را محقق كنيم و لذا دخالت قدرت،تمام شان قوه قضائيه را از بين خواهد برد و اگر اين اتفاق افتاد حيثيت اين قوه در ساير شئون هم از بين خواهد رفت».
وي با اشاره به موضوع عدالت در دستگاه قضايي كه ملاك آن اجراي قانون است، اظهار داشت: عدالت وقتي معنا مييابد كه انسانها در بستري رشد يابند كه استعدادهاي آنها بالفعل شود و لذا بايد امكان مشاركت مردم در سياست، اقتصاد، فرهنگ و… را فراهم كنيم و دخالت دولت در جهت محدود كردن استعدادها خلاف عدالت است ،مگر اينكه در اثر استفاده از يك حقوق، حقوق ديگر ضايع شود .
لاريجاني ادامه داد: «مثلا طرح عفاف و حجاب كه 4-5 سال است در شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاك خورده است در حالي كه اين قانون براي شكوفايي ساير حقوق است و گرنه كسي نميتواند حقوق مردم را محدود كند».
رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: «دولت نميتواند مقرراتي بگذارد كه حقوق مردم محدود شود و نيز اينكه قوه قضائيه براي حسن اجراي قوانين و عدالت ماموريت دارد بايد يك نگاه فراگير در راستاي آن ايجاد شود و مشاركت مردم بدون اجراي قانون ممكن نيست».

کلیدواژه ها: عدالت, قوه قضاییه, لاریجانی |
