گسترش تحریمهای آمریکا علیه افراد و شرکتهای دولتی ایران
۲۷ خرداد ۱۳۸۹
وزارت خزانه داری آمریکا در در چارچوب اجرای قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران ، روز چهارشنبه تعدادی از شرکتهای نفتی، یک بانک دولتی و نیروی هوایی و فرماندهی موشکی سپاه پاسداران را نیز در فهرست تحریم خود قرار داد.
به گزارش رادیو فردا، تحریم های روز چهارشنبه نخستین دسته از اقدامات دولت امریکا در چارچوب اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران است.شورای امنیت سازمان ملل متحد هفته گذشته چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران را تصویب کرد.
هر گونه همکاری شهروندان و موسسات امریکایی با شرکت ها و موسسات در فهرست تحریم های آمریکا ممنوع اعلام شده و هرگونه اموال و دارایی های این شرکت در ایالات متحده توقیف و مسدود می شود.
تیموتی گایتنر، وزیر خزانه داری آمریکا در یک کنفرانس خبری روز چهارشنبه اعلام کرد اقدامات بیشتری برای افزایش فشار مالی بر ایران طی هفته های آینده انجام خواهد گرفت.
تیموتی گایتنر گفت: آمریکا، نام های چندین سازمان، نهاد و اشخاصی را که در برنامه های اتمی و موشکی ایران سهیم هستند، در فهرست تحریم ها اضافه کرده است. اقدام های امروز ما، برای بازداشتن سایر دولت ها و سازمان های مالی خارجی از ادامه رابطه با جمهوری اسلامی طراحی شده است.
وزیر خزانه داری آمریکا افزود: « ما همچنان پشتیبانی های دولت ایران از سازمان های تروریسیتی هدف قرار خواهیم داد و براعمال سپاه پاسداران تمرکز خواهیم کرد.»
وی همچنین گفت: «ما به افشای تلاش های ایران برای گریز از تحریم ها ادامه خواهیم داد.»
آمریکا همچنین نیروی هوایی و فرماندهی موشکی سپاه پاسداران را به دلیل نقش آنها در توسعه برنامه موشک های بالستیک مورد تحریم قرار داده است. امریکا پیشتر واحدها موسسات وابسته به سپاه را به دلیل نقش انها در حمایت از تروریسم و برنامه هسته ای مورد تحریم قرار داده بود.
شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر و شرکت راه ساحل وابسته به قرار گاه خاتم الانبیا در فهرست تازه تحریم های امریکا قرار گرفته است. محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ، محمدرضا نقدی، فرمانده بسیج، و احمد وحیدی، وزیر دفاع، در فهرست افراد مورد تحریم قرار گرفته اند.
«پست بانک» ایران به فهرست تحریم های وزارت خزانه داری امریکا اضافه شده است. آمریکا همچنین تعداد دیگری از خطوط کشتیرانی ایران را در فهرست تحریم خود قرار داده است.
تیموتی گایتنر همچنین گفته است ۲۲ شرکت نفتی، انرژی و بیمه دولتی جمهوری اسلامی در داخل ایران و خارج از این کشور در فهرست تحریم ها قرار گرفته اند.
دولت باراک اوباما تاکید کرده است که گام های بیشتری در راستای تحریم بیشتر ایران برخواهد داشت و از دیگر کشور ها نیز خواسته است تا آنها نیز چنین رویکردی را در پیش بگیرند.
تیموتی گایتنر گفته است: نیازمند آن هستیم که دیگر کشورها همزمان با چنین اقدامات را انجام دهند.
در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه، استیوارت لوی، معاون وزارت خزانه داری آمریکا در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی نیز گفت: « در نهایت، نتیجه این تلاش ها بطور فزاینده ای برای دولت ایران روشن خواهد کرد که یا گزینه پیشنهادی پرییس جمهور باراک اوباما و جامعه جهانی را بپذیرد و یا در مسیری باقی بماند که به انزوای بیشتر می انجامد.»
آقای لوی تاکید کرد که ایالات متحده هیچگونه مشکلی با مردم ایران ندارد. این دولت ایران و تصمیم گیرندگان حکومت ایران است که دشواری موجود را پدید آورده اند و ما می کوشیم تا تحریم ها را بر روی این تصمیم گیرندگان متمرکز کنیم.

کلیدواژه ها: آمریکا, تحریم, خزانهداری, سپاه |
