Home

روحانی: اختلافات ایران و آمریکا قابل مدیریت است

25 Sep 2013

Font Size + | - Reset

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل نسبت به حل و فصل پرونده اتمی ایران ابراز خوشبینی کرده است و درباره روابط با آمریکا گفت که با در نظر گرفتن شرایطی از جمله “عزم سیاسی رهبران و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب” می توان اختلافات دو کشور را مدیریت کرد.

این سخنرانی، بامداد روز چهارشنبه سوم مهر برابر با ۲۵ سپتامبر به وقت تهران، (بعداز ظهر سه شنبه دوم مهر، برابر با ۲۴ سپتامبر به وقت محلی نیویورک) انجام شد.

به گزارش بی‌بی‌سی، آقای روحانی در سخنرانی خود اشاره کرد که سخنان باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را که ساعاتی پیش از او ایراد شده بود “با دقت” دنبال کرده است.

او گفت که “در صورت عزم سیاسی رهبران آمریکا و خودداری از دنبال کردن منافع گروه های فشار جنگ طلب، می توان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید. در این چارچوب موضع برابر، احترام متقابل و اصول مسلم شناخته شده بین المللی باید مبنا باشد؛ البته در این زمینه انتظار ما از واشنگتن شنیدن صدای واحد است.”

آقای روحانی گفت که “ایران به دنبال تعامل سازنده بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک با دیگر کشورهاست و در این چارچوب در پی افزایش تنش با ایالات متحده آمریکا نیز نیست.”

آقای روحانی در سخنرانی خود بر سیاست تازه ایران مبنی بر حفظ حقوق اتمی کشورش و رفع نگرانی دیگر کشورها درباره آن تاکید کرد و گفت “ایران و دیگر کنشگران باید دو هدف مشترک را به عنوان دو قسمت غیرقابل تفکیکِ راه حل سیاسی پرونده هسته ای ایران دنبال کنند که به گفته او این دو هدف مشترک یکی این است که”برنامه هسته ای ایران و همه کشورهای دیگر می باید تنها در جهت اهداف صلح آمیز باشد” و دیگر این که “پذیرش اعمال حق غنی سازی و سایر حقوق هسته ای در خاک ایران تنها راه تامین هدف اول است.”

او بار دیگر تاکید کرد که “سلاح هسته ای و کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران نداشته و با باورهای بنیادین مذهبی و اخلاقی ما در تعارض است.”

به گفته آقای روحانی “ایران به ددنبال راه حل مسایل و نه تولید مشکلات است. هیچ پرونده و موضوعی نیست که با امید و اعتدال، با احترام متقابل و با نفی خشونت و افراط قابل حل نباشد.”

آقای روحانی در سخنرانی خود به شدت از نفس وجود تحریم انتقاد کرد و گفت و “میلیون ها عراقی را فراموش نکنیم که دراثر تحریم هایی که با زرورق های حقوقی در نهادهای بین النمللی پیچیده شده بودند، آسیب دیدند.”

او بدون اشاره به ایران که زیر فشار یکی از شدیدترین تحریم های جهانی است گفت که تحریم ها خشنونت آمیزند. هوشمند و غیرهوشمند و یک جانبه و چندجانبه ندارد.”

به گفته رئیس جمهور ایران این تحریم ها ناقض حقوق مسلم بشری از جملخ حق صلح، حقو توسعه حق دسترسی به بهداشت و آموزش و فراتر از همه حق حیات است.”

او گفت که “نتیجه تحریم ها فقط دامن قربانیان تحریم را نمی گیرد و به اقتصاد و زندگی مردم جوامع تحریم کننده نیز لطمه وارد می کند.”

رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود گفت که “در این سال ها، یک صدای مسلط پیاپی شنیده شده است که گزینه جنگ روی میز است، اما امروز بگذارید در برابر این سخن ناکارآمد و غیرقانونی بگویم صلح در دسترس است.”

آقای روحانی سپس به نام جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد که “در گام نخست طرح “جهان علیه خشونت و افراطیگری” در دستور کار سازمان ملل متحد قرار گیرد و همه دولتها و سازمانهای بین المللی و نهاد مدنی تلاش های جدیدی را برای سوق دادن جهان به این سو سامان دهند.”

او گفت که “باید به جای گزینه ناکارآمد ائتلاف برای جنگ در مناطق مختلف جهان به ائتلاف برای صلح پایدار در سراسر جهان اندیشید.”

آقای روحانی گفت که “عليرغم همه مشکلات، من عميقا به آينده اميدوارم. با همبستگي جهاني عليه خشونت و افراط، ترديدي ندارم که آينده روشن است. اعتدال، آينده جهان را درخشان خواهد کرد.”

اعتدال شعار اصلی آقای روحانی از زمان تبلیغات انتخاباتی بوده است.

رئیس جمهور ایران در فرازهای ابتدایی سخنرانی اش برداشت خود را از ساختار جدید روابط بین الملل شرح داد و گفت که عصر سیاست ورزی و بازی با حاصل جمع صفر به پایان رسیده است.

بازی با حاصل جمع صفر، در اصطلاح روابط بین الملل به معنی تنظیم روابط دو و چندجانبه با هدف برد برای یک طرف است.

در جریان سخنرانی آقای روحانی هیچیک از اعضای هیات اسرائیلی حضور نداشتند اما علیرغم اینکه مقامات عالی رتبه دولت آمریکا در صحن نشست حضور نداشتند، گروهی از دیپلمات های آمریکا در حال شنیدن سخنان او بودند.

آقای روحانی هم در جریان سخنرانی آقای اوباما در سالن حضور نداشت اما محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و معاونان او سخنرانی رئیس جمهور آمریکا را از داخل صحن تا پایان دنبال کردند.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Iran Staggers as Sanctions Hit Economy - New York Times
    • rohani reaction - RadioFreeEurope/RadioLiberty
    • Netanyahu issues stern warning on Iran 'ruse' - USA TODAY
    • Kerry sees potential for swift Iran deal - Aljazeera.com
    • Netanyahu at the UN: Throwing a wet blanket on Iran's charm offensive - CBS News
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.