Home

تاسیس نخستین مرکز ترک اعتیاد الکل در ایران

26 Aug 2013

Font Size + | - Reset

مجوز اولین مرکز ترک اعتیاد الکل صادر شده و مقدمات راه‌اندازی آن از سوی سازمان بهزیستی در حال انجام است. حجت‌الاسلام موسوی تبریزی گفته کسانی که برای ترک اعتیاد مراجعه کنند، بیمار هستند ونباید شلاق بخورند.

به گزارش دویچه‌وله، برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در ایران، مجوز تاسیس مرکز ترک اعتیاد به الکل صادر شده است. مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی ضمن اعلام این خبر به ایسنا گفته است که این مجوز فعلا به صورت پایلوت و فقط برای یک مرکز در تهران صادر شده و تا زمانی که شرایط و نتایج این مرکز بررسی نشود، مجوز دیگری صادر نخواهد شد.

به گفته فرید براتی، شیوه ترک اعتیاد در این مرکز به صورت بستری شدن فرد معتاد از ۲۵ روز تا یک ماه است. این در حالی است که طبق ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی “مصرف مسکر از قبیل، خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد تا مخلوط به گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است”. حد شرب خمر در قوانین جزایی ایران، ۸۰ ضربه شلاق است.

حجت الاسلام سید حسین موسوی تبریزی، دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم و دادستان کل کشور در زمان آیت‌الله خمینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا گفته است: «اگر کسی خودش به مرکز ترک الکل مراجعه کند، مراجعه او توبه به حساب می‌آید و نباید مجازات شود چون توبه کرده و می‌خواهد ترک کند و در فرایند درمان قرارگیرد.»

خبرگزاری ایلنا همچنین از قول یک کارشناس رسمی دادگستری نوشته که نیروی انتظامی ضابط قوه قضائیه است و نقشی در مجازات کسانی که مرتکب مشروب‌خواری می‌شوند، ندارد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم انتظامی به ایلنا گفته: «طبق قوانین مجازات اسلامی که منبعث از دین مقدس اسلام است و مجلس آن را تصویب کرده، در این باره تصمیم‌گیری می‌شود و پلیس به عنوان ضابط قضایی فقط در شرایط خاص، مشروب‌خواران را تحویل مراجع قضایی می‌دهد.»

به دلیل ممنوعیت دولتی مشروبات الکلی در ایران، هیچ نظارتی بر تجارت زیرزمینی مشروب و کیفیت آنها در ایران وجود ندارد. بر اساس آمار رسمی سازمان پزشکی قانونی ایران، مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات دست‌ساز در سال ۱۳۹۱ نسبت به سال ۱۳۹۰، صد درصد افزایش یافته است.بر اساس آمار رسمی نیروی انتظامی بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار معتاد به الکل در کل ایران وجود دارد.

دکتر رفیعی درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های درمان اعتیاد به الکل با اعتیاد به مواد مخدر می‌گوید: «درمان اعتیاد به الکل هم مثل اعتیادهای دیگر دو جنبه ‌دارویی و غیردارویی دارد. داروهایش تا حدودی متفاوت هستند، اما درمان اعتیاد به الکل هم منحصر به درمان دارویی نمی‌شود و حتما نیازمند درمان‌های غیردارویی نیز هست و از این جهت خیلی با درمان اعتیادهای دیگر مشابهت دارد».

هزینه درمان در بخش دارویی و غیردارویی اما در مراکز ترک اعتیاد الکل مطابق تعرفه بخش خصوصی است. جمعیت خیریه ترک اعتیاد “تولد” از سوی سازمان یهزیستی مامور شده تا تاسیسات و ساختمان مورد نیاز مرکز ترک اعتیاد الکل را تهیه کند.

مدیر این موسسه به خبرگزاری ایلنا گفته که درباره هزینه‌ها هنوز به طور قطعی تصمیم‌گیری نشده اما حدس او این است که هزینه‌ها بر اساس تعرفه‌های بخش خصوصی باشد.

وی درباره هزینه‌ها گفته است: «هزینه یک شب بستری در بیمارستان‌های خصوصی بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است، بنابراین احتمالا هزینه هر شب اقامت برای سم‌زدایی هم در همین حدود خواهد بود و تعرفه دوره TC هم ماهیانه حدود ۷۰۰ هزار تومان است.»

TC روش درمان گروهی اعتیاد است که در آن افرادی که به یک ماده مخدر معتاد هستند تجاربشان را با یکدیگر در میان می‌گذارند. یافتن هویت جدید، نظم بخشیدن به تفکر و افزایش حس مسئولیت‌پذیری از جمله اهداف این نوع درمان است.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Obama's strategy to urge Congress about Syria centers on Iran, Israel - Los Angeles Times
    • Sources: Internal dissent in Iran rising over the growing Syria turmoil - Jerusalem Post
    • Rupee's Plunge Prompts Refiner to Embrace Iran: Corporate India - Bloomberg
    • Iran's chemical weapon survivors show twin horrors of WMD and sanctions - The Guardian (blog)
    • UN Team Visits Iran Exile Camp Hit by Killings - ABC News
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.