Home

هاشمی: وزیر اطلاعات، شورای نگهبان را وادار به رد صلاحیت کرد

12 Jun 2013

Font Size + | - Reset

اکبر هاشمی‌رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با گروهی از جوانان و دانشجویان، حمایت خود را از کاندیداتوری حسن روحانی ابراز کرد. وی همچنین به ارائه توضیحاتی پیرامون ردصلاحیت خود در انتخابات، رایزنی‌های پیش از آن و همچنین وضعیت فعلی کشور داد.

Hashemi-Rafsanjani-portrait

وی با اشاره به تصمیمی که برای حضور در انتخابات گرفته بود، چنین پیرامون آن سخن گفت: “بنده واقعا تصمیمی برای حضور نداشتم ولی وقتی با تقاضا‌های جمع کثیری از جوانان و قشر‌های مختلف مردم و علما و مراجع مواجه شدم با یک کلمه‌ای که در جواب آنان اظهار داشتم که نمی‌گویم نمی‌آیم ولوله‌ای در محافل افراطیون ایجاد کرد و هجمه‌های خود علیه بنده را با توسل به هر شیوه‌ای تشدید کردند. در ‌‌نهایت به دلیل اینکه نمی‌خواستم مستبد به رای باشم تصمیم به حضور در انتخابات گرفتم. او در ادامه افزود من بسیار کم و در حالت تحیر کامل استخاره می کنم اما آن روز تصمیم گرفتم استخاره کنم و در کمال ناباوری برای خودم استخاره خوب آمد. البته استخاره جوری بود که معلوم بود کاری که می خواهم بکنم خوب است اما به نتیجه نمی رسد”.

هاشمی‌رفسنجانی همچنین به تماس خود با بیت رهبر جمهوری ‌اسلامی اشاره کرد: “با توجه به اینکه به رهبری گفته بودم در انتخابات شرکت نمی کنم تصمیم گرفتم با ایشان صحبت کنم . همان شب با رهبری تماس گرفتم که موفق به صحبت نشدم و روز بعد از صبح چندین بار تماس گرفتم که هر بار به دلایلی صحبت مقدر نشد و در نهایت آخرین بار ساعت 5 بود که تماس گرفتم و با آقای حجازی صحبت کردم. باز هم نتیجه‌ای حاصل نشد و در نهایت بعد از تماسی دیگر به آقای حجازی فقط گفتم که ایشان را از خواب بیدار نکنند و برایشان پیغام گذاشتم و در نهایت برای ثبت نام راهی وزارت کشور شدم. حتی آن قدر این رفتن با عجله بود که گروه چک سپاه نتوانست قبل از ما برسد و بدون هماهنگی و چک عازم وزارت کشور شدیم”.

وی درباره علت عدم احراز صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان نیز چنین سخن گفت: “با توجه به شور و نشاطی که در سراسر کشور پس از اعلام حضورم در انتخابات ایجاد شد و از آنجایی که در مسیر تایید صلاحیت بنده نیز بهانه و مشکلی نبود، وزیر اطلاعات برخلاف عرف و قانون، شخصا در جلسه بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان حضور یافت، بار اول با معاونینش که اعضای شورای نگهبان معترض شده بودند که این روال نبوده که کس دیگری در جلسات ما شرکت کند و اگر دلیل و استنادی دارید ارائه دهید ما خودمان بررسی می‌کنیم. بار دوم معاونین نبودند و رفتند بیرون و فقط خود وزیر اطلاعات بوده که نهایتا به اعضای شورای نگهبان گفت که حضور هاشمی در انتخابات می‌تواند موجب پیروزی قاطع و با رای بالای مردم شود که با راه و رسم آن‌ها سازگار نیست و لذا این شورا را متقاعد کرد که به بهانه شرایط جسمی رای به عدم احراز صلاحیت بنده دهند. وی گفته بود که اگر همین حالا انتخابات برگزار شود، هاشمی با بیش از 70درصد آرا پیروز خواهد شد و گفته بود که بنابراین ما 3 گزینه داریم: اول اینکه هاشمی بیاید و رئیس جمهور شود که اگر اینطور شود تمام رشته هایی که ما در این 7-8 سال رشتیم پنبه می کند. دوم اینکه هاشمی از صندوق بیرون نیاید که این کار هزینه خودش را دارد و ممکن است با واکنش مردم مسائل امنیتی پیش آید. سوم اینکه الان شما رد صلاحیت کنید و کار را تمام کنید. می توانید به ایشان بگویید انصراف دهد تا هزینه ها به عهده خود ایشان باشد. مردم می گویند این چه آمدنی بود که چند روز بعد انصراف داد؟! با اینکه می گویند فشارهایی بوده اما مسئولیت گردن خودشان می افتد. به من صبح سه شنبه گفتند انصراف بده تا رد صلاحیت پیش نیاید. من گفتم نه. الکی و از روی هوس که شرکت نکردم. مردم امید بسته اند. من می خواستم بیایم و توانایی این را داشتم که حماسه سیاسی که رهبری گفتند توسط من اتفاق بیافتد. فردا صبح دو تن از بزرگان نظام به مجمع آمدند تا بنده را به انصراف راضی کنند که هزینه رد صلاحیت کاهش پیدا کند بالاخره من اگر انصراف می دادم خودم هم باید در پیشگاه مردم پاسخگو می شدم. بنده عرض کردم این چه کاری است! مردم می گویند اگر می خواست استعفا بدهد چرا نامزد شد و نپذیرفتم”.

وی دلیل تشریح این مسایل را نیز چنین بیان کرد: “به رغم اطلاع کافی از موانع ایجاد شده و مباحث انجام شده در محافل مختلف علیه بنده به ویژه در شورای نگهبان، هیچ وقت بخاطر مصالح نظام اسلامی نخواسته‌ام با اختلاف و دعوا‌های سیاسی وحدت جامعه مخدوش شود ولی برخی واقغیت‌ها باید در تاریخ ثبت شود”.

هاشمی‌رفسنجانی دلیل حضور خود در انتخابات را نیز چنین شرح داد: “تنها دلیلی که باعث حضور بنده شد و آن را نیز قبل از ثبت نام خدمت رهبری معظم انقلاب گفتم خلق حماسه سیاسی مورد نظر ایشان بود.

وی پیرامون انتخابات پیش‌رو و موضع خود درباره آن هم گفت: ” البته بنده به هیچ عنوان از این مسئله ناراحت نیستم.چندی قبل ما در مجمع جلسه ای تشکیل دادیم تا برای ساختن حماسه سیاسی که مد نظر رهبری بود همه گروه ها و جریان ها نامزد معرفی کنند.به آقای ناطق و روحانی پیشنهاد نامزدی دادیم که آقای ناطق گفتند من به هیچ عنوان قبول نخواهم کرد و اقای روحانی گفتند اگر شما از بنده حمایت کنید می پذیرم من همان جا به اقای روحانی گفتم که من پشت شما خواهم بود و الان هم همین را می گویم. بنابراین ما الان در همان نقطه ای هستیم که چندی پیش انتظارش را داشتیم”.

در ابتدای این جلسه، 6 تن از حاضران در جلسه، به نمایندگی از دیگران، سخنانی را مطرح کردند. یکی از مسوولان ستان دانشجویی میرحسین موسوی، نماینده‌ای از ستاد ملی جوانان اصلاح‌طلب، یک فعال دانشجویی، یک زندانی سیاسی حوادث پس از انتخابات سال 88 و یکی از جوانان اصول‌گرا از افرادی بودند که در این جلسه پیش از هاشمی‌رفسنجانی، صحبت‌های خود را مطرح کردند.

این جوانان، ضمن تشکر از حضور هاشمی‌رفسنجانی در عرصه انتخابات، نگرانی خود را از برخوردها و فضای امنیتی و جلوگیری از از فعالیت‌های قانونی جوانان ابراز کردند. همچنین یاد کردن سخنرانان از زندانیان سیاسی، مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، با تشویق دیگر حضار مواجه شد.

آن‌ها خواستار این شدند که با “نخست وزیر امام” به صورت قانونی برخورد شود و حتی اگر وی مرتکب تخلفی هم شده، برخورد قانونی صورت گیرد و از ادامه حصر غیرقانونی وی، جلوگیری شود.

سخنرانان تاکید کردند که علی‌رغم هزینه گزافی که جوانان تاکنون داده‌اند، هنوز معتقد به حرکت در چهارچوب نظام و انقلاب هستند.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

عضویت در خبرنامه تهران ریویو

نشانی ایمیل

Search
Most Viewed
Last articles
Tags
  • RSS iran – Google News

    • Saudi Arabia warns of shift away from US over Syria, Iran - Reuters
    • Iran sends out feelers for any return to oil markets - Reuters
    • Calif. Pastor to Be Sent Home After Iran Protest - ABC News
    • Travel news round-up: back to Iran, skiing in Iceland and World Cup camping … - The Guardian
    • Iran, Afghanistan, Pakistan to form anti-drug agency - Press TV
  • video
    کوچ بنفشه‌ها

    تهران‌ریویو مجله‌ای اینترنتی، چند رسانه‌ای و غیر انتفاعی است. هدف ما به سادگی، افزایش سطح گفتمان عمومی در مورد ایده‌ها، آرمان‌ها و وقایع جهان امروز است. این مشارکت و نوشته‌های شما مخاطبان است که کار چند رسانه‌ای ما را گسترش داده و به آن غنا و طراوت می‌بخشد. رایگان بودن این مجله اینترنتی به ما اجازه می‌دهد تا در گستره بیشتری اهداف خود را پیگیری کرده و تاثیرگذار باشیم. مهم‌تر از همه اینکه سردبیران و دست‌اندرکاران تهران‌ریویو به دور از حب و بغض‌های رایج و با نگاهی بی‌طرفانه سعی دارند به مسایل روز جهان نگاه کرده و بر روی ایده‌های ارزشمند انگشت بگذارند. تهران ریویو برای ادامه فعالیت و نشر مقالات نیازمند یاری و کمک مالی شماست.