Home

ایران در بریتانیا حافظ منافع معرفی می‌کند

10 Dec 2011

Font Size + | - Reset

وزارت خارجه ایران اعلام کرده است که به دنبال اخراج دیپلمات های این کشور از بریتانیا، به زودی حافظ منافع خود را در بریتانیا مشخص خواهد کرد.

رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به خبرگزاری فارس گفته است کشورش در حال بررسی گزینه هایی برای تعیین حافظ منافع در بریتانیا است.

به دنبال حمله معترضان به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران که منجر به خسارات های گسترده به سفارت این کشور و اقامتگاه دیپلمات های بریتانیا در باغ قلهک شد، ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا ۴۸ ساعت به دیپلمات های ایرانی مهلت داد که خاک این کشور را ترک کنند.

آقای هیگ گفته بود اگر بریتانیا نمی تواند فعالیت های معمول دیپلماتیکش را در تهران انجام دهد دلیلی ندارد که سفارت ایران در لندن بتواند به کارش ادامه دهد.

با اخراج همه دیپلمات های ایرانی از بریتانیا، کنسولگری ایران هم در لندن به تعطیلی کشیده است.

حسین قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه ایران پس از تعطیلی بخش کنسولی ایران در بریتانیا گفته بود که مجلس شورای اسلامی از یک سال پیش به دنبال قطع کامل روابط میان دو کشور بود اما اصلی ترین دلیلی که وزارت خارجه نمی خواست این روابط قطع شود، مسائل کنسولی ایرانیان مقیم بریتانیا بود.

آقای قشقاوی گفته بود: این موضوع نه از سر عشق و علاقه به حوزه های مختلف روابط دو کشور، بلکه به دلیل مسائل مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار ایرانی مقیم این کشور بود.

به گفته معاون کنسولی وزارت امور خارجه ایران، بریتانیا حتی اجازه نداده است که یک نفر از ماموران کنسولی ایران در این کشور حضور داشته باشد.

بریتانیا ساعاتی پیش از اعلام تصمیم به اخراج دیپلمات های ایرانی از لندن، کارکنان خود از ایران را خارج کرده بود.

حمله معترضان به سفارت بریتانیا در تهران در پی تصویب طرح مجلس ایران در کاهش روابط با بریتانیا از سطح سفیر به کاردار اتفاق افتاد.

در صورتی که طرح مجلس ایران به همان کیفیت اجرا می شد، دامنیک چیلکات سفیر تازه منصوب شده بریتانیا در تهران باید ظرف دو هفته این کشور را ترک می کرد.

با این همه روابط سیاسی دو کشور در سطح پایین تری برقرار می ماند اما تغییری در روابط کنسولی دو کشور داده نمی شد.

با تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران و اخراج دیپلمات های ایرانی از لندن، سفارتخانه ها و بخش کنسولی دو کشور تعطیل است و ایران و بریتانیا باید برای ارائه خدمات کنسولی به اتباعشان کشور ثالثی را با عنوان حافظ منافع معرفی کنند.

سایت سفارت بریتانیا در تهران می گوید که این کشور در حال حاظر در تلاش است تا کشوری دیگر را به عنوان حافظ منافع خود در ایران معرفی کند.

بریتانیا اعلام کرده است که تا زمان تعیین حافظ منافع این کشور در ایران، اتباع بریتانیایی که نیاز به خدمات کنسولی فوری دارند می‌توانند به هر یک از سفارت‌های اعضای اتحادیه اروپا در تهران مراجعه کنند.

در حال حاضر ایران و آمریکا و ایران و مصر هم روابط سیاسی با یکدیگر ندارند. به همین دلیل سفارت سوئیس در تهران وسفارت پاکستان در واشنگتن حافظ منافع ایران و آمریکا هستند.

ایران و مصر در پایتخت های یکدیگر دارای دفتر حفاظت منافع هستند که توسط دیپلمات های کشور خودشان اداره می شود.

 
Tehran Review
کلیدواژه ها: , , | Print | نشر مطلب Print | نشر مطلب


What do you think | نظر شما چیست؟

Editor's choice
  • Egypt: the Power of the State and the Authority of the Street
  • Will the real Martin Luther King stand up? By Zihni Özdil
News Persian

titr کاهش ۴۰ ميليارد دلاری درآمد نفتی ایران در سال

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی

titr اوباما خواهان حل دیپلماتیک مناقشه اتمی ایران شد

اسراییل: دیپلماسی و تحریم ناتوان است

titr رئیس مجلس ایران: در صحنه بین‌الملل با مصاف سختی مواجه هستیم

«ربط دادن مشکلات به تحریم، ندیدن واقعیت است»

News English

titr Iran’s supreme leader ‘likes’ Facebook despite ban

Critical comments removed

titr Iran sidesteps sanctions to export its fuel oil

Iran is dodging Western sanctions

titr Iran might let diplomats visit Parchin

“Allegations about Parchin is ridiculous”